"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Arkiv 2005

12. december 2005
Kamp for pressefrihed
Fornem pris til journalisten Akbar Ganji

Journalisten Akbar Ganji, Irans måske mest berømte politiske fange, blev for nylig tildelt prisen Golden Pen of Freedom Laureate. Prisen har han fået af World Association of Newspapers, der er en sammenslutning af omkring 18.000 aviser jorden rundt.

5. december 2005
Ytringsfriheden under angreb
Jamaat-e-Islamis danske venner

Trods benægtelser fra Det Islamiske Trossamfund kan Sappho afsløre, at der er tætte bånd mellem det pakistanske parti, der har udsendt dødstrusler mod danske tegnere, og organiserede kredse i Danmark. Således blev Jyllands-Postens Muhammed-tegninger drøftet på et møde mellem danske og pakistanske ekstremister i begyndelsen af oktober.

5. december 2005
Free Speech Under Attack
Jamaat-e-Islami's Danish Friends

Jyllands-Posten
's Muhammad cartoons were discussed at a meeting with Kashmiri extremists in Copenhagen in the beginning of October.

29. november 2005
Konference i Landstingssalen
Islam og ytringsfrihed til debat
Landstingssalen var fyldt, da Trykkefrihedsselskabet og Jyllands-Posten holdt konference med internationale oplægsholdere den 19.november 2005. Emnet var islam og ytringsfrihed.

23. november 2005
Interview med Ayaan Hirsi Ali
Et valg mellem livet og tankerne

Ayaan Hirsi Ali har længe drømt om at lave en muslimsk "Life of Brian" med alle de saftige detaljer om Muhammeds liv som erobrer og kvindebetvinger. Og hun vil gerne lave den i Danmark. Det Danske Filminstitut behøver bare at ringe.

23. november 2005
Interview With Ayaan Hirsi Ali
It's Your Life or Your Thoughts

For a long time Ayaan Hirsi Ali has dreamt of making a muslim "Life of Brian" with all the juicy details of Muhammed's violent exploits and womanizing. And she would be happy to make it in Denmark.

8. november 2005

Rapport fra en besat bydel (4)
Hizb ut-Tahrir forbyder Jyllands-Posten adgang til Københavns Kommunes bygning

Nørrebrohallen er lukket for landets største dagblad, når den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir den 13. november samler sine tilhængere til den årlige konference.

4. november 2005

Rapport fra en besat bydel (3)
Fremtrædende socialdemokrat forlanger beviser på Al-Qaedas ansvar for 11. september Socialdemokratiets kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, Sikandar Malik Siddique, savner beviser på at Al-Qaeda stod bag terroraktionerne i USA den 11. september 2001.

2. november 2005

Rapport fra en besat bydel (2)
Hizb ut-Tahrir på Ritt Bjerregaards liste

På Socialdemokraternes hjemmeside slår Ritt Bjerregaards unge kandidat til Københavns Borgerrepræsentation til lyd for integration og dialog. Uden for rampelyset går han til arrangementer i Hizb ut-Tahrir. Bjerregaard har ingen kommentarer.

21. oktober 2005

Rapport fra en besat bydel (1)
SF-borgmesterens uheldige rollemodel

På Nørrebro i København er der frit gennemtræk mellem kommunens opsøgende ungdomsarbejde, hårdkogt kriminalitet og politisk ekstremisme. På Rådhuset og i Københavns Politi er de begejstrede.