"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Artikler

Facebook udøver trusler og censur mod Trykkefrihedsselskabet

Hvori består så min Facebook-forbrydelse? Jo, jeg tillod mig såmænd den frækhed på TFS-Facebookside at forsøge at lægge en artikel op fra TR-News. En ganske nøgtern og saglig reportage, der blot berettede den glædelige nyhed, at den engelske anti-børnevoldtægtsbande – og ytringsfrihedsaktivst; Tommy Robinson, i fredags var blevet løsladt fra sit på alle måder urimelige ophold i isolationsfængsel. Og at Robinson snart ville blive genforenet med sin familie og med sine børn.

Er universiteterne mere bange for de studerende end for at blive udskammet i medierne?

Det værste er dog ikke instituttets uproportionale fokus på at inkludere cis-, trans- og LGBTQ-personer af alle slags, men den sørgelig omstændighed, at de, der skulle være landets ypperste forskere og undervisere fortsat synes mere skræmte af de studerende og deres krænkelsesparathed end for at blive udskammet af voksne mennesker i medier og på sociale platforme.

Varianter af voldsmandens veto

Voldsmandens veto virker, og politiske modstandere af bestemte ytringer kan benytte sig af det til undertrykke ytringer, de ikke bryder sig om. Det har vi oplevet talrige gange i Trykkefrihedsselskabet, eksempelvis da vi for et par år siden inviterede den hollandske politiker, Geert Wilders, til Folkemødet på Bornholm, hvor utallige venstreorienterede benyttede truslen mod ham som argument for, at han ikke burde få lov til at tale på Folkemødet.

Har vi egentlig så meget at lade svensken høre?

Og leder man efter medier, der i den politiske korrekthed (u)hellige navne er villige til at lukke øjnene for elefanten i rummet, behøver man ikke se over sundet. Man kan bare se Deadline fra 30. august, hvor to kriminologer, en svensk og en dansk, blev interviewet om baggrunden for den svenske bandekriminalitet. Ikke én gang kom den kulturelle baggrund op som årsag til den eskalerende kriminalitet – hverken af de to såkaldte eksperter eller af journalisten.

Socialministeren forsvarer Socialtilsynets magtfordrejning og angreb på ytringsfriheden og gør trusler til offerets ansvar

I én sætning både blåstempler ministeren Socialtilsynets magtfordrejning, træder ytringsfriheden under fode og svigter sin pligt til at værne den mest grundlæggende frihedsrettighed, ytringsfriheden. Og hun gør trusler til offerets problem og ansvar.

Vi skal holde op med at betragte os selv som en undertrykkende kolonimagt og stille krav til det grønlandske hjemmestyre om at skabe orden i eget hus

Det er på en gang paradoksalt og dybt tragisk, at danske politikeres angst for at fremstå formynderiske og krænke Grønlands selvstændighed og inuitterne som et oprindeligt ædelt folk er det, der i vid udstrækning fastholder alt for mange i et usselt liv præget af alskens misbrug. Hvis de sociale forhold i Grønland blev overført til Syddanmark, ville det udløse ramaskrig og sende Danmark ud af det gode internationale selskab.

Løgnens pris

Gorbatjov har efterfølgende hævdet, at ulykken på Tjernobyl blev Sovjetunionens endeligt. Det er delvist sandt. Et faktum er, at det kostede Sovjet gigantiske summer at bringe situationen under kontrol på et tidspunkt, hvor landet allerede var tvunget økonomisk i knæ af våbenkapløbet med USA. Men, Sovjetunionen stod alligevel ikke til at redde, for det politiske fundament, stormagten hvilede på, var dødfødt til at begynde med. Et misfoster. Et bedrag.

Godt at Godhavnsdrengene fik deres undskyldning. Nu er det Danmarks tur til at få gjort skaden god igen

Så når proppen nu er af flasken, er der grund til at få ryddet op i de største fejltagelser, som staten, uden sammenligning med Godhavnsdrengene i øvrigt,  har begået i vores levetid. Og i den sammenhæng er der især én stor forbrydelse, som regeringen og Folketinget, med undtagelse af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, bør sige undskyld for: vedtagelsen af Udlændingeloven af 1983.

Hvis retssagen mod Tommy Robinson havde fundet sted i Kina eller Tyrkiet, havde man kaldt det en skueproces

Hverken Martin Krasnik eller Henrik Sass Larsen har noget at lade Kirsten Birgit høre

Techgiganterne er blevet et uhyre – stop det!

Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

De Radikale er i godt humør.

Tanker om valget og ytringsfrihed

Vi bør takke det Radikale Venstre for at vise os, hvad der venter, hvis vi lader stå til

Den afgående regering var gift for ytringsfriheden, men en ny socialdemokratisk regering bliver næppe bedre

Vi går mod mørkere tider

Valgkamp på nettet

Stram Kurs eller ej: danskerne får svært ved at sætte kryds ved et parti, der værner om ytringsfriheden

To minutters had

Vi kan ikke længere betragte svenskerne som hysterisk politisk korrekte, men må se dem som en profeti om, hvad der kommer til at ramme os

Religion og ytringsfrihed

Bannon i Oslo: ”Hvis I ikke kæmper for jeres land – så mister I det”

Nu skal Rasmus Paludan træde ud af rollen som bajads og i karakter som politiker og demokrat

Venstreekstrem gruppe presser Mastercard til at forbyde meningsmodstanderes brug af selskabets tjenester

Derfor bør vi være glade for Rasmus Paludans koranafbrændings-show

Justice by Twitter

Fortielser og fejl står i kø i mainstreammediernes EU-dækning