"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Artikler

Hvorfor er der ingen statsstøttede medier, der beskæftiger sig med Henrik Qvortrups afsløring af skandalen om Ole Ryborgs dobbeltrolle i Meld og Feld-sagen?

Henrik Qvortrups historie om Ole Ryborgs dobbeltrolle i Meld og Feld-sagen hviler foreløbig kun på dokumenter, der endnu ikke er offentliggjort, og som Qvortrup har fået læst op, men hvis og når historien kan endeligt dokumenteres, skal det have konsekvenser, hvis pressen og de statsstøttede medier vil bevare et blot nogenlunde troværdigt image. Ikke mindst Danmarks Radio, hvis nyhedsdækning og -vinkling på lange stræk er under al kritik

Det går kun én vej: den gale

Tech-giganterne nøjes ikke med at indskrænke ytringsfriheden på egne platforme: de har også magt til at eliminere andre medier og sørge for, at vi ikke kan vælge sociale medier til, som de ikke bryder sig om.

Universitetets indre fjende

Selvfølgelig bør forskning være fri og selvregulerende, men med armslængdeprincippet hviler politikere - og vi andre, der har stemt på dem - i tillid til at forskere ikke politiserer, men… forsker.

Derfor anmeldte Trykkefrihedsselskabet 6 medier til politiet

I vores optik har de medier, vi har anmeldt til politiet ikke gjort noget galt, og det er netop kernen af problemet: vi demonstrerer, at retstilstanden sejler og vores politianmeldelser har til hensigt at få myndighederne til at afklare retsstillingen på området og opstille klare kriterier for, hvor grænsen går.
Og så har de store medier langt bedre råd til at tage kampen.

Pressemeddelelse: Trykkefrihedsselskabet vil påvise ulighed for loven ved at politianmelde en række medier

”Vi kan ikke forstå, hvorfor Kim Møller skal straffes med op til tre års fængsel for noget, som andre medier kan gøre frit og ustraffet” udtaler Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog, og nævner bl.a. billedet af den tyrkiske agent, som står med armen sejrrigt i vejret ved siden af liget af Ruslands ambassadør, som han lige har dræbt: ”Det foto gik verden rundt, og blev endda indstillet som årets pressefoto – og godt det samme. Vi kan bare ikke se den principielle forskel på de to billeder” siger Aia Fog.

Læs hele pressemeddelelsen:

Trykkefrihedsselskabet blokeret af Facebook – igen. Denne gang for at linke til artikler fra JP og Berlingske

Det er vel ikke for meget sagt, at Facebooks klapjagt på Danmarks og sandsynligvis Europas største forening til forsvaret for det frie ord er det ultimative bevis og eksempel på Facebooks vilje og evne til at udøve sin efterhånden totale magt over vores ytringsfrihed.

Lærer i England er gået under jorden efter at have vist muhammedtegning

En skole i West Yorkshire har givet efter for muslimsk pres og svigtet deres religionslærer, der blot fulgte skolens læseplan ved at diskutere islams forhold til billeder af profeten Muhammed med eleverne, og læreren havde i denne sammenhæng vist eleverne en muhammedtegning. For at tilfredsstille vrede muslimske forældre har skoleinspektøren miskrediteret læreren, der frygter for sit liv. Med denne magtdemonstration er det islamiske billedforbud nu gældende på skolen.

Det er nedslående, at en medieforsker er mere bekymret for tonen i debatten end for ytringsfriheden

Når en medieforsker identificerer en række problemer og udfordringer med de sociale mediers enorme indflydelse, skal han også drage konklusioner af sine iagttagelser. Det gør medieforsker ved Aarhus Universitet, Jakob Linaa Jensen så langt fra. Han er langt mere optaget af "tonen i debatten"

Det ligner grangiveligt politisk motiveret forfølgelse

Vor tids Hitler-Stalin Pagt

Livestream debat på Facebook: Kinas udfasning af friheden i Hong Kong – et varsel?

Hero of the Hour

Vil Amnesty kun hjælpe vennerne?

Dobbeltstraffen for covid-19 forbrydelser har vist mere end ét problem med retstilstanden i Danmark

I USA gider journalisterne ikke engang foregive, at de er objektive og neutrale – bare de har moralsk ret

Et år med corona har vist mindre flatterende sider af den danske nationalkarakter

Sætter universiteterne ideologi over videnskabelig saglighed?

Sverige fortsætter sin totalitære deroute: vil gøre medlemskab af ”racistiske organisationer” strafbart

Hvis BBC afspejler det britiske samfunds vilje til at hævde egen kultur og sige fra over for muslimske særkrav, står det skralt til

Forfatningsdomstolen - Oligarkiets permanente Undtagelsestilstand

Ny rapport fra New York University hvidvasker big-techs censur af konservative

Lille-far og Mor Mette

Vred på verden

Afstanden mellem akademia og den brede danske befolkning bliver større og større

Hollywood udøver selvcensur for ikke at støde Kina

Facebook-blokeringen af Trump udstiller Helle Thorning-Schmidts rolle i Zuckerbergs ”Tilsynsråd”    

Mens vi venter på "Vogternes Råd"...

Tech-giganternes censur og uhellige alliance med magtfulde amerikanske politikere og generaler truer også vores demokrati og ytringsfrihed

Følg os her: