"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Artikler

Aia Fogs åbningstale ved Alternativ for Sveriges møde i København

Selvom der er store forskelle på ytringsfrihedens vilkår og trivsel i vore to lande – så er der én ting, vi har til fælles: Der er ingen partier, der har det som erklæret politisk mål at stå vagt om det frie ord.

Derfor er min opfordring til jer i dag: Sæt værnet om ytringsfriheden øverst på jeres politiske dagsorden. Gør det til et erklæret politisk mål at kæmpe for det frie ord. Det er ytringsfriheden, der har skabt vores frie og åbne demokratier i Vesten. Giver vi køb på ytringsfriheden har vi tabt os selv.

Tommy Robinson skal igen for retten - og så sagsøger han politiet

I disse dage behandler retten i Peterborough så Robinsons søgsmål mod Camebridgeshire politi for chikane og embedsmisbrug. En sag, som politiet har forsøgt at indgå forlig om, hvilket Robinson har afvist: han kræver anerkendelse for politiets embedsmisbrug og en undskyldning for den chikane han selv – og ikke mindst hans børn – har været udsat for.

Hvem gælder Facebooks fællesskabsregler for?

Facebook vil gerne sikre sig, at muslimer føler sig godt tilpas med deres facebookoplevelse. Støtten har blandt andet udmøntet sig i, at Facebook i samarbejde med den britiske muslimske forening Faith Associates har udgivet en guide til muslimer: "Keeping muslims safe online: Tackling hate and bigotry". 

Pia K og tonen i debatten

Det var naturligt at reagere på Dragsteds omtale af Berths påstand som racistisk, men et svar a la dette: ”Må jeg minde Hr. Pelle Dragsted om, at muslimer ikke er en race” havde i mine øjne været en mere oplagt irettesættelse af politikeren og samtidig et svirp til straffelovens paragraf 266b.

Koranklods-sagen er endnu et eksempel på, at racismeparagraffen bør afskaffes

I dag må vi konstatere, at racismeparagraffen er blevet elastik i metermål og de krænkelsesparates yndlingskort, der kan trækkes, når man er så sikker på egen godhed, at den er hævet over enhver debat med de onde eller de dumme: I mange tilfælde, vil en anmeldelse for overtrædelse af § 266b nemlig være nok til at lukke munden på folk, der har ytret deres uforgribelige mening i tillid til, at vi har ytringsfrihed i Danmark.

Tommy Robinsons afsløringer af BBC forsøges tiet ihjel og han blokeres på Facebook

Det mest groteske er, at John Sweeney – BBCs ”pæne” repræsentant for den politisk korrekte og inkluderende elite – i løbet af denne særdeles våde frokost fremkom med så mange racistiske og homofobiske udtalelser og udtalte sig så nedladende om den britiske arbejderklasse, at det ville have fået enhver anden forvist fra det såkaldt gode selskab.

Panodrama: Falske nyheder, mediemagtmisbrug og demokratisk sammenbrud

Her har vi altså et af Vesteuropas mest prestigefyldte mainstreammedier – effektivt afsløret som svindelproducent af forfalskede nyheder. Den skærende kontrast mellem Panorama-skandalens omfang og mainstreammediernes enstemmige tavshed om den skriger dog til himlen.

Påvirkningsvirksomhed

Hvis det virkelig skulle være formålet at værne mod udenlandske påvirkningsoperationer mod Danmark, er det også besynderligt, at det kun retter sig mod efterretningstjenester. Det minder om et levn fra den kolde krig, fordi lovforslaget ikke beskytter mod påvirkningskampagner fra andre statslige og ikke-statslige aktører.

Regeringen vil gøre indhug i ytringsfriheden på baggrund af trusler, den ikke har dokumenteret

WA til sine abonnenter: Trykkefrihedsselskabet er gået til i medlemmernes uforenelige holdninger til, hvem man kæmper for og imod

Trykkefrihedsselskabets svar til Justitsministeren

Regeringens nye påvirkningslov er en glidebane mod det totalitære

Rusland er slynglernes nye tilflugt

OVERBLIK over ændringer i straffelovens spionbestemmelse

Kriminalisering af "påvirkningsvirksomhed", der tilsyneladende stammer fra Rusland

Venstreekstrem tænketank står bag både DR Deadlines propaganda-indslag og svensk rapport om indgreb mod kritikere af svensk udlændingepolitik

Sveriges Storebrorstat anbefaler indgreb i ytringsfriheden – nu også internationalt

Splinten i din broders øje

Værre end fake news

Det er de voksne, der bærer ansvaret for, at krænkelsesideologien vinder frem på universiteterne

Foragten for ytringsfriheden breder sig blandt danske politikere

Mindeord i anledning af Geoffrey Cains død

Hvad blev der af Je suis Charlie?

Svenskerne kriminaliserer nedladende ytringer over for ”kønsoverskridende identitet [og] udtryk

Lügenpresse

2018 var et dårligt år for ytringsfriheden i Danmark

Politikerne knægter ytringsfriheden i indvandringsspørgsmål

Angsten for fake news