"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Westergaard lettet efter dom over øksemanden

3. februar 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

 Tegningen, der var anledningen til Geeles terrorforsøg Tegningen, der var anledningen til Geeles terrorforsøg

Kurt Westergaard, kendt bladtegner, er lettet over, at et enigt nævningeting i Aarhus har erklæret den 29-årige somalier Mohamed Geele skyldig i forsøg på terror og manddrab samt grov vold mod en betjent.

Som en hellig kriger

- Det er meget tilfredsstillende, at han erklæres skyldig. Manden kom jo stormende ind efter at have smadret terrassedøren, og han opførte sig helt vanvittigt – som en hellig kriger. Han råbte forbandelser, og det eneste, der reddede mig var, at jeg nåede ud på badeværelset, hvorfra jeg tilkaldte politiet, fortæller Kurt Westergaard til Sappho.

Videre siger Westergaard beskedent, at oplevelsen langt fra var rar. Politiets Efterretnings Tjeneste - PET - har briefet familien Westergaard om terror, hvad de kunne risikere og hvordan de bedst sikrede sig, og badeværelset blev sikret, så dør og dørkarm ikke sådan lige var til at forcere.

Kurt Westergaards fem-årige barnebarn sad på sofaen i stuen under optrinnet med Mohamed Geele, der stormede ind og forsøgte at nå frem til tegneren på badeværelset.

- Da somalieren forlod huset sagde han til pigen, at hun ikke skulle være bange mere, og da han kom til bevidsthed på hospitalet efter episoden udenfor, spurgte han, hvordan den lille pige havde det. Det understreger jo, at hun ikke var i fare og hans mål var udelukkende mig, siger Kurt Westergaard.

Sagen er ført som nævningesag ved Vestre Landsret i Aarhus, og det er første gang, at drabsforsøg på en enkelt person karakteriseres som terror.

Ville bare skræmme

Under sagen har Mohamed Geele erklæret, at han udelukkende ville skræmme Westergaard, der efter hans opfattelse havde fornærmet islam ved at tegne den verdenskendte tegning af en mand med en bombe i turbanen.

At Geele før han satte kursen mod tegnerens hjem i Aarhus-forstaden Viby havde barberet al kropsbehåring af samt overøst sig med duftevand havde ifølge Geele intet at gøre med et forestående martyrium. Hvis en muslim dræbes i kamp mod islams fjender, kommer han direkte i paradis, hvor 72 unge smukke jomfruer samt et ikke fastsat antal hårløse drenge venter på at forsøde martyrens evighed.

Barberingen og duftevandet var udelukkende et spørgsmål om renlighed, for som han forklarede i retten, så gjorde han meget ud af at rense sig inden bøn.

Anklager Lene Lentz har krævet minimum 12 års fængsel samt permanent udvisning. Forsvarer Niels Christian Strauss har procederet for en straf på højst det halve, og han slog også til lyd for, at der kun bliver tale om en betinget udvisning – af hensyn til Geeles fire børn, der opholder sig her i landet.

Geele sagde inden proceduren, at hvis han udvises til Somalia, ville han blive skudt dernede.

Kurt Westergaard håber og tror på, at Geele får en dom på 10-12 års fængsel og en udvisning oven i.

- Det er selvfølgelig godt, men jeg skulle ikke blive forbavset, hvis det ender med, at han efter udstået straf får lov til at blive her på tålt ophold. Og så kan jeg jo risikere at møde ham på Viby Torv, siger Kurt Westergaard.

Straffen udmåles fredag klokken 12.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg