"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Tysk avis: Tak for Berlinmuren

17. august 2011 - Artikel - af Alex Ahrendtsen

Alex Ahrendtsen

Avisen Junge Welt sender en tak til DDR i anledning af 50-året for Berlinmuren. Der er grund til bekymring, mener Alex Ahrendtsen.

Avisen Junge Welt har sat sindene i kog i Tyskland. I anledning af 50-året for Murens opførelse den 13. august 2011 valgte den marxistiske avis at offentliggøre en tak til DDR-regimet for at have sikret 28 år med fred, børnehaver, Stasi-fængsel Hohenschönhausen og andre herligheder. Blot 22 år efter Murens fald.

”Wir sagen an dieser Stelle einfach Danke” (Vi siger på dette sted blot tak) stod der med store bogstaver over et billede, der viste kampklare DDR-soldater.

Ledende politikere fra andre partier forlangte prompte, at man tog afstand fra avisen. Internt i partiet Die Linke, der svarer til Enhedslisten, udbrød der uro, for i delstaten Mecklenburg-Vorpommern er der snart valg, og der håber man på at komme i regering sammen med socialdemokraterne og de rød-grønne og dermed lave en berlinermodel. Partiledelsen skyndte sig da også at kritisere artiklen.

Da så en håndfuld delegerede på partiets årsmøde i Rostock nægtede at rejse sig for at deltage i et minuts stilhed til fordel for Murens mere end tusind ofre, blev det for alvor pinligt for partiet.

Episoderne har selvfølgelig sat alvorlige spørgsmålstegn ved dets demokratiske duelighed, men åbenbart ikke nok til, at Mecklenburg-Vorpommerns socialdemokratiske regeringschef Erwin Sellering slår hånden helt af Die Linke.

Det nærmeste, vi i Danmark kommer Junge Welt, er den danske avis Arbejderen. Begge er kommunistisk ledet, bekender sig til marxisme og er knyttet til den ekstreme venstrefløj.

I både Tyskland og Danmark skriver folkevalgte i avisen. Den eneste forskel er, at Junge Welt er støttet økonomisk af Die Linke, mens Arbejderen årligt modtager knap en mio. kr. fra det skatteyderfinansierede Dagbladsnævnet.

Der er i mine øjne grund til bekymring. I Tyskland ligger Die Linke stabilt på omkring ti procent af stemmerne. Vi taler altså om millioner af mennesker, der er tiltrukket af en afart af DDR-socialismen.

I et af verdens rigeste og frieste samfund.

Vi ved, hvordan den tyske udvikling har betydning for Danmark. Sådan har det været siden den plattyske adel og Luther.

Når tyskerne hoster, bliver vi forkølet. Det kan godt stemme en til eftertanke, at disse partier fortsat kan stå så stærkt i folks bevidsthed.

Kan det ske i Tyskland, kan det også ske her.

Hverken skoler, uddannelse, oplysning eller fri debat har formået at mane det socialistiske spøgelse i jorden.

Vi må nok i al fremtid affinde os med, at socialismen giver grydeklare løsninger på komplekse problemstillinger for en masse usikre mennesker med et stort behov for sikkerhed.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg