"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Støt Westergaard og kom på Aarhus Stiftstidendes sorte debatliste

30. august 2011 - Artikel - af Nicolai Sennels

Nicolai Sennels

Nicolai Sennels er udelukket fra debatsiden i Aarhus Stiftstidende. Interne emails afslører grunden.

 

Jeg har fået offentliggjort tæt på 500 læserbreve de seneste par år. Jeg undrede mig altid over, at det aldrig lykkedes mig at få bragt nogen i Aarhus Stiftstidende, uanset hvad jeg skrev om. Det er særligt relevant for mig, da jeg stiller op som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i netop Aarhus.

Oplysende email

Forleden kom en medarbejder fra Aarhus Stiftstidendes debatredaktion ved en fejl til at sende mig nedenstående email, og nu forstår jeg bedre:

"---------- Videresendte meddelelser ----------
Fra: AAS-Debatredaktionen <[email protected]>
Dato: 29. aug. 2011 12.34
Emne: SV: Læserbrev: Aarhus bør lære af Tingbjerg
Til: Nicolai Sennels <[email protected]>

Hej Flemming,

Du har tidligere blacklisted Sennels, da han havde forsøgt at pådutte stiften.dk muhammedtegningerne.

Er han stadig udelukket fra at debattere hos os?

M.v.h.

Kirsten
"

Det fatale link

Jeg ringede selvfølgelig straks til Aarhus Stiftstidende og bad om at tale med debatredaktionen. Jeg fik ovennævnte Kirsten i røret.

Hun kunne fortælle mig, at der på redaktionen havde været en "sag om Nicolai Sennels link til Muhammed-tegningerne", fordi jeg for noget tid siden lagde et link til Kurt Westergaards Muhammed-tegning ud på Aarhus Stiftstidendes brugerstyrede blog.

Ovennævnte Flemming Hvidtfelt havde bedt Kirsten om ikke at bringe mine læserbreve fremover.

Hvorfor holdt avisen mig hen i uvished omkring deres beslutning? Hvad har et link til en satiretegning på avisens blog at gøre med, om jeg kan få bragt læserbreve? Intet.

Uden fortilfælde

På spørgsmålet om, hvorvidt Aarhus Stiftstidende nogensinde før havde blacklisted læserbrevsskribenter, svarede Kirsten, at hun i hvert fald ikke havde hørt om lignende tilfælde.

Jeg bad om at få ovennævnte Flemming i tale. Jeg blev lovet en mail eller en opringning fra Flemming samme dag - det skete aldrig.

Kurt Westergaards Muhammedtegning er et internationalt symbol på kampen for ytringsfrihed og selv har han modtaget priser for sit urokkelige forsvar for det frie ord trods trusler og mordforsøg.

Men på Aarhus Stiftstidende er én henvisning til hans tegning nok til at komme på den sorte liste: Støtter man aktivt ytringsfriheden, bliver man udelukket fra debatten i lokalavisen i Smilets By.

 

Nicolai Sennels er psykolog, forfatter og folketingskandidat (DF)

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg