"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Spørgsmålene, som den danske Ahmadiyya-moské alligevel ikke ville svare på

6. december 2013 - Artikel - af Nicolai Sennels

Ahmadiyya-moskéen foretog i efteråret et meget stort og dyrt fremstød i det danske land. I den anledning stillede Nicolai Sennels nogle spørgsmål til moskéens talsmand, som aldrig blev besvaret.

Den islamiske Ahmadiyya-menighed delte i oktober 2013 tusinder af foldere rundt i Danmark, både på gaden og i folks postkasser. Det er formentligt danmarkshistoriens største missionsfremstød fra et muslimsk trossamfund.
 
Forfalsker korancitat
Folderen promoverede islam som en fredelig religion, hvilket enhver der kan læse koranen ved, er løgn. Ahmadiyya-sekten bag reklamefremstødet fremhævede følgende citat, som de hævder er fra koranen: "Dræber man en person, er det som man dræber hele menneskeheden. At redde et liv er som at redde hele menneskeheden."
 
Citatet er en omskrivning af koranens Sura 5, vers 32, som i virkeligheden tillader muslimer at dræbe: "På grund af dette har Vi foreskrevet Israels børn, at hvis nogen dræber et menneske, uden at det sker som hævn, lige for lige, eller for at have skabt fordærv i landet, er det, som om han havde dræbt alle mennesker. Og hvis nogen skænker et menneske livet, er det, som om han havde skænket alle mennesker livet."
 
Her er det vigtigt at vide, at shariaen definerer f.eks. sex udenfor ægteskabet, islamkritik og demokrati som fordærv i en verden, hvor Allahs lov bør gælde overalt. De danske Ahmadiyya-muslimer pryder altså deres folder med et korancitat, der legaliserer drab på alle, som ikke efterlever shariaen, dræbe som hævn for en ikke videre specificeret fornærmelse eller forbrydelse, samt blodhævn.
 
Blodige hadither på hjemmesiden
Den danske Ahmadiyya-menighed har to moskéer. Moskéen i København er Danmarks ældste moské med løgkuppel, moskeen i Nakskov på Lolland havde indtil for nyligt landets eneste minaret.
 
Menighedens hjemmeside viser, at de danske Ahmadiyya-muslimer er store tilhængere af det islamiske skrift, Bukhari-hadith'en. De islamiske hadith'er beskriver Muhammeds ord og gerninger, og eftersom han ifølge koranen er det bedste eksempel på god levevis, er hadith'erne altså retningslinje for korrekt islamisk levevis. Hadith'erne regulerer således muslimers liv i mindste detalje, ligefra kærlighedslivet til hygiejne og politik. På Ahmadiyya-sektens hjemmeside kan man således læse Bukhari-vers om, at man skal spise med højre hånd og at man ikke bør bagtale andre.
 
Når danske Ahmadiyya-muslimer lægger så stor vægt på Bukhari-hadith'en kan det undre, at man ikke har medtaget følgende vers:
 
"Allahs apostel sagde: Jeg er gjort sejrrig med terror." (Bukhari, V4B52N220)
 
"En mand kom til Allahs apostel og spurgte: 'Fortæl mig, hvilken handling der giver ligeså stor belønning som jihad'. Han svarede, 'En sådan handling findes ikke.'" (Bukhari, V4B52N44)
 
Men det er måske fordi at det ikke harmonerer med sektens forsøg på at bilde danskerne ind, at islam er ikke-voldelig.
 
Imad svarede aldrig
Vi var nysgerrige efter, om Ahmadiyya-sektens enorme og formentligt meget omkostningstunge missionsfremstød var et ærligt forsøg på at komme i kontakt med danskerne. Hjemmesiden tilbyder trods alt at fortælle om "aktuelle emner efter dit ønske", man inviteres til at "besøge moskeen" og man tilbydes "svar" på sine spørgsmål. Vi skrev derfor til [email protected] og fik svar fra Imad, der anføres som ansvarlig på moskeens hjemmeside. Imad svarede venligt tilbage, at "hvis du/sappho er indforstået med at udgive svarene i deres fulde længde, så er det en fin ide."
 
Vi svarede med følgende mail:
 
"Hej Imad
Tak fordi I vil svare på vores spørgsmål. Vi trykker jeres svar i deres fulde længde.
 
Er koranen ufejlbarlig?
Er jeres profet, Muhammed, ufejlbarlig?
Går I ind for friheden til at kritisere og latterliggøre religioner og religiøse figurer, herunder islam og Muhammed?
Hvad bør straffen ifølge islamisk lov være for en kvinde, der er sin mand utro?
Hvad bør straffen ifølge islamisk lov være for en muslim, der forlader islam?
Er det ideelle samfund styret efter islamisk lov eller efter demokrati?
 
Vi ser frem til jeres svar.
Mvh
Nicolai Sennels"
 
Imad svarede aldrig."
 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg