"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen

28. februar 2013 - Artikel - af Nicolai Sennels

Fire stor-ayathollaher udsender en fatwa mod 3G-mobilnetværk, mens en svensk kommune giver en moské ret til bønnekald.

Tredjepladsen
 
Tredjepladsen går til Botkyrka kommune i Stockholm, som har givet en moské ret til bønnekald, hvilket er første gang i Sveriges historie. I forvejen er flertallet af indbyggerne i Botkyrka kommune muslimer. Bønnekaldet skal ifølge reglerne kunne høres op til to kilometer væk.
 
Andenpladsen
 
Denne uges andenplads går til fire iranske stor-ayathollahers fatwa mod 3G-mobilnetværk. 3G-mobilnetværk bruges af de såkaldte smartphones, og ayatollaherne er bange for, at mobilt bredbånd og mms'er vil føre til "synd og dekadence".
 
Førstepladsen
 
Uge 9s førsteplads går til de spanske myndigheder, der har underskrevet en aftale med Marokko, der giver marokkanske religiøse institutioner ret til at overvåge marokkanske adoptivbørn for at sikre, at de forbliver muslimer og ikke konverterer til ikke-islamiske religioner.
Den spanske stat tillader således kontrol over forældres religiøse opdragelse af deres børn. Trods den bekymrende indgriben i familiernes privatliv må man medgive, at det trods alt kan have en beskyttende funktion overfor børnene. Muslimer der konverterer til andre religioner, bør nemlig ifølge sharia straffes med døden.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg