"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen

11. juni 2013 - Artikel - af Nicolai Sennels

"Kun Allahs kraft kan stoppe urolighederne", udtaler Tyrkiets præsident Erdogan, mens hans styre fører krig mod de sociale mediers frihed.

Tredjepladsen
Tredjepladsen går til Tyrkiets premiereminister Recep Tayyip Erdogan, som anklages for både i smug og med rå magt at gennemtrumfe sharia i det mellemøstlige land. Senest har Erdogan påkaldt Allah til at stoppe demonstrationerne. "Kun Allahs kraft kan stoppe urolighederne", siger Erdogan. Siden Erdogans tiltrædelse har Tyrkiet importeret 628 tons tåregas.

Andenpladsen
Denne uges andenplads går til Tyrkiets regering. Den har netop valgt at navngive en ny bro efter Yavuz Sultan Selim, en tyrkist sultan der dræbte titusinder af aleviter, fordi de ikke var rigtige muslimer. Nogle vil måske finde det ildevarslende, en bro med det navn går over Bosperus-strædet til Europa.

Førstepladsen
Uge 24s førsteplads går til Tyrkiets retssystem, som har anholdt 24 personer for deres udtalelser på sociale medier imod Erdogans styre. Erdogan har netop udtalt, at sociale medier er "samfundets største fjende".

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg