"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sappho får ny redaktør

4. november 2013 - Artikel - af Sapphos redaktion

Trykkefrihedsselskabets tidsskrift Sappho får i dag ny redaktør. Lars Hedegaard trækker sig fra posten på grund af sit engagement i netavisen Dispatch International, som han er redaktør for.

 

Han afløses af Dan Ritto, der er skribent og konservativ byrådskandidat fra Aarhus.

Fungerende formand for Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, forbliver som redaktør.

 

Katrine Winkel Holm udtaler om den tiltrædende redaktør:

 

”Dan Ritto har været tilknyttet Sappho som skribent i godt to år. Læserne kender ham som en skribent med skarpe og velskrevne holdninger, der altid formår at skabe debat. En af Dans styrker er, ud over hans energi og engagement, at han kender multikulturalismens trusler mod ytringsfriheden indefra. Som næstformand i Multikulturel Forening i Aarhus kom han med de bedste intentioner, men opdagede hurtigt, at den multikulturelle virkelighed var en helt anden end de politisk korrekte paroler lod ane. Det har han taget konsekvensen af og det har jeg stor respekt for. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Dan."

I anledning af sin udnævnelse til redaktør, udtaler Dan Ritto:

 

”Jeg er stolt og beæret over at afløse et koryfæ som Lars Hedegaard som redaktør. Det er ikke mindst under Lars Hedegaards og Katrine Winkel Holms ledelse, at Sappho har udviklet sig til at være et vigtigt organ for kulturkampen og den idépolitiske debat i Danmark. Dette er en position som jeg vil arbejde for skal fortsætte og udbygges. Siden jeg blev tilknyttet Sappho for to år siden, først som skribent og siden med ansvaret for Udkigsposten, har jeg haft et nært og tillidsfuldt samarbejde med Katrine Winkel Holm. Det opleves derfor som helt naturligt at skulle dele ansvaret for Sappho med hende.

 

Den nye redaktør bor i Aarhus, har været blogger siden 2007. Udover bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet er han fast skribent på Den Korte Avis.

Netop nu er Dan Ritto kandidat til byrådet for Det Konservative Folkeparti i Aarhus. 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg