"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Shariatoppen

6. marts 2013 - Artikel - af Nicolai Sennels

I Egypten er man ved at opbygge et moralpoliti, mens Hezbollah, Allahs parti, har fået plads i FNs Menneskerettighedsråd som seniormedlem.

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til styret i det post-revolutionære Egypten, som er i færd med at opbygge et moralpoliti. Det har til opgave at rådgive borgerne om sharia og at straffe dem, der opfører sig upassende. Moralpolitiet vil blive udstyret med stave og elektriske tasere til brug over for syndere.

Andenpladsen

Denne uges andenplads går til Saudi-Arabiens mænd. En rapport viser, at tæt på halvdelen af saudi-arabiske kvinder får tæsk i hjemmet af mandlige familiemedlemmer. Rapporten fortæller også, at mændene typisk bruger hænder eller kæppe til at banke kvinder med, og "i mindre udstrækning bruges også skarpe genstande”. 

Førstepladsen

Uge 10’s førsteplads går til Hezbollah, Allahs Parti, der støttes af Iran og Syrien. Sidstnævnte er i øvrigt netop enstemmigt valgt til seniormedlem af FNs Menneskerettighedsråd. International ekspert i biologisk krig, Jill Bellamy Van Aalst, vurderer, at Hezbollah er parat til at bruge biologiske våben i Europa (Dispatch International, ikke online. Link til blogpost her)

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg