"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Offentlige møder med Tommy Robinson aflyst på stribe

15. september 2013 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Frygt for AFA-ballade og for høje sikkerhedsudgifter får arrangører til  at aflyse debatarrangementer med EDL-lederen.

I sommer blev lederen af English Defence League, Tommy Robinson, inviteret til at tale i en af Englands mest ansete forsamlinger: Studenterforeningen ”The Oxford Union” på Oxford Universitet.

Det planlagte debatarrangement med Tommy Robinson skulle løbe af stablen d. 14. november.

Invitationen udløste heftig kritik i studenterbaglandet. Selv om ”The Union” har tradition for at invitere også farverige og kontroversielle talere  som f.eks. den mordsigtede O.J. Simpson, mente mange, at Robinson burde udelukkes, fordi han er leder af en ”fascistisk” organisation.

Andre fastholdt, at debatten ville være helt i debatforeningens ånd. Robinson ville nemlig blive udfordret til en debatduel:

”Hvis Tommy Robinson kommer og taler i The Union vil der være en chance for at teste ham og hans tilhængere. Hvis de virkelig kommer med en dokumenteret og rationel kritik af islam, vil vi begå et alvorligt overgreb mod sandheden ved at lukke munden på dem”, skrev Oxford-studenten Joseph Miles

Arrangørerne endte imidlertid med at give sig og aflyste mødet. De angav sikkerhedsproblemer som begrundelse:

Ifølge lederen af The Oxford Union, Parit Wacharasindhu har studenterforeningen ikke budget til at dække de betydelige udgifter til sikkerhed, som vil være nødvendige med Tommy Robinson som taler ved debatmødet.

Aflysning i Malmø

I Malmø har det svenske Trykkefrihedsselskab også aflyst det planlagte offentlige møde med Robinson. I dette tilfælde helt entydigt mod arrangørernes vilje. Det har simpelthen ikke være muligt at finde et lokale.

Den lange række steder, man har henvendt sig til, takkede nej, da de blev oplyst om, at der var risiko for at AFA (Anfifascistisk Aktion) ville lave moddemonstration ved mødet. 

Heller ikke det offentlige møde i København, arrangeret af Dispatch, bliver til noget. Odd Fellow Palæet, der først havde sagt ja, bakkede ud, efter en email-storm fra AFA.

Tommy Robinson og Kevin Carroll kommer imidlertid til København. Dispatch vil arrangere et lukket møde, som man vil kunne følge live på nettet.

Enhver vil på denne måde kunne følge mødet og stille spørgsmål til de to EDL-ledere. Læs mere om arrangementet her.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg