"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Nøglen til islams magt er de trælbundne kvinder

30. marts 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

Som svar på statsadvokatens hate speech-anklage udgiver Lars Hedegaard en bog om kvinder i islam. Helle Baldersbæk har interviewet forfatteren.

Reaktion på hate speech-anklage

Statsadvokaten for Sjælland og Bornholm synes, at det er forhånende og nedværdigende at sige, at muslimske piger ikke er i sikkerhed i deres egen familie, for de voldtages ofte af familiemedlemmer.

Samme dag, som Lars Hedegaard indtager sin plads på anklagebænken i Østre Landsret - nemlig den 26. april - udkommer hans nyeste bog, Muhammeds piger med undertitlen vold, mord og voldtægter i Islams Hus.

Bogen er en reaktion på hate speech-anklagen i kølvandet på et interview, der blev lagt uredigeret ud på Snaphanen, hvorfra det bredte sig til alle skrevne og elektroniske medier i landet, der kunne se det interessante i, at en forfatter sagde, at muslimske piger kunne risikere at blive voldtaget, tævet eller dræbt af deres egne fædre.

At Hedegaard flere gange undervejs pointerede, at det ikke er alle muslimske fædre, der voldtager deres døtre og heller ikke de fleste, prellede af som vand på en julegås.

Seksuelle overgreb på småpiger, unge piger, voksne kvinder og endog ældre kvinder har fundet sted siden verdens skabelse og sker i alle kulturer. Men reaktionerne er meget forskellige fra kultur til kultur.

”Læg nu lige mærke til, at jeg har paraderne oppe og siger, at det heldigvis ikke er alle eller de fleste muslimske mænd, der voldtager hverken egne familiemedlemmer eller fremmede kvinder. Men der er fuld dækning for en sådan handling i shariaen.”

”Jeg har påvist i min bog, at alle disse overgreb ikke kun er noget, man kan læse om i gamle dokumenter, der er over tusind år gamle. Accepten af overgrebene er også gangbar i dag. Og hvis de ikke er, så må muslimske mænd stå frem og fortælle, på hvilke områder shariaen har udviklet sig fra dengang og til nu.”

Hold dig i skindet

Muhammeds piger er aldrig sig selv. Først tilhører de deres far, så tilhører de deres ægtemand og i tilfælde af enkestand tilhører de deres sønner eller andre mandlige slægtninge. De kan ikke som katte på vejen erklære, at de sgu er deres egne.

Mange lever gode og tilfredsstillende liv, men det er ikke noget, de kan være sikre på. Et lille skridt væk fra dydens smalle sti kan medføre forfærdende straffe. Tæsk, regulær tortur, indespærring, lemlæstelse eller drab på de mest primitive og voldsforherligende måder.

Lars Hedegaard genfortæller historien om 20-årige Banaz i England, der i 2006 brød ud af et tvangsægteskab. Hun appellerede gentagne gange til myndighederne, for hun var bange for at blive slået ihjel af sin far, men hendes gentagne henvendelser blev negligeret. Hun blev fundet gravet ned. Hun var nøgen og var blevet voldtaget og tortureret af mænd, som familien havde lejet til formålet.

Der var også den 16-årige tyrkiske Medine, der blev fundet gravet ned ved familiens hønsehus. Hendes hænder var bundet på ryggen, og hun var blevet kvalt. Hendes far og bedstefar forklarede, at de var blevet vrede over, at hun havde drengevenner.

Listen af tævede og myrdede piger synes at være uendelig. Blandt de spektakulære danske sager var 14-årige kurdiske Sonay, der var blevet for dansk. Hun blev fundet i Præstø Havn. Myrdet af sin egen far.

Og så er der Ghazala Khan, der risikerede alt for lidt lykke med en mand, hun selv havde mødt og forelsket sig i. Efter to dages ægteskab blev hun indhentet af sin skæbne og blev skudt foran Slagelse Station i 2005.

”Heldigvis sker disse sager ikke hele tiden, men de sker for ofte til, at man kan lade som ingenting. Signalværdien er ikke til at tage fejl af. Det er kun nødvendigt at stene, skyde, drukne eller tæske et par stykker med jævne mellemrum, så skal resten nok holde sig i skindet”, siger Lars Hedegaard.

En ny mødom, tak

I vores vestlige, sekulære og individualistiske kultur kan de færreste stave til mødom endsige give en fornuftpræget forklaring på, hvad godt den gør. Men sådan er det ikke i den muslimske kultur.

Et er, at muslimske piger, der måske er født i Vesteuropa og har levet hele deres liv her, kan finde på at have hemmelige kærester og gå så langt som et fysisk kærlighedsforhold. De er ret meget på den som vordende ærbare brude. Men den slags er der råd for – en ny mødom kan konstrueres på få minutter uden nævneværdigt ubehag.

Noget andet er mysteriet om de forsvundne mødomme i muslimsk dominerede lande, hvor piger og kvinder er pakket ind og under opsigt døgnet rundt. Hun kan kun forlade sit hjem i følge med mandlige slægtninge, og indenfor hjemmets fire vægge hviler familiemedlemmernes øjne på hende. Det er en gåde, hvor sådan en piges mødom er forsvundet hen.

Den syriskfødte psykiater Wafa Sultan fortæller om oplevelser fra den gynækologiske klinik i Aleppo i Syrien. Her blev den samme historie fortalt igen og igen med visse afvigelser, men det handlede altid om en ung kvinde, der skulle giftes i nær fremtid og som barn var faldet så uheldigt, at hun blødte fra underlivet.

Hun havde brug for en jomfruattest, og efter indgående snak med de unge piger, handlede det om seksuelt misbrug, der var foretaget af nære familiemedlemmer.

Uden kvinder ingen magt

Voldtægt, tæv, tvangsægteskaber, æresdrab. Man smiler ikke just efter at have læst bogen. Man kan ikke lade være med at spørge sig selv og ikke mindst forfatteren, om der slet ikke er nogle lyspunkter.

”Jo, det mener jeg, at der er. Islam kunne ikke eksistere uden de underkuede kvinder, og hvis der arbejdes på at få sat Muhammeds piger fri, så er der håb. Som den amerikanske præsident Harry S. Truman sagde: Hver gang der ligger en sort mand i rendestenen, så ligger der en hvid mand ved siden af.”

”Nedværdigelse af kvinder er dybest set også en nedværdigelse af mænd. Kvinderne skal sættes fri, og når det sker, så er islam ikke længere en magtfaktor, vi bør frygte”, siger Lars Hedegaard.

Muhammeds piger – vold, mord og voldtægter i Islams Hus udkommer den 26. april, og det er Trykkefrihedsselskabets Bibliotek, der udgiver bogen, der koster 150 kroner. Her kan den bestilles til og med 31. marts kan den erhverves for 120 kroner.

 

 

 

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg