"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Naser Khaders generaliserende påstande

18. maj 2013 - Artikel - af Lars Mikkelsen

Lars Mikkelsen

Hvorfor tager Naser Khader nu voldsomt afstand fra TFS, når han for få måneder siden talte på TFS' konference om ytringsfriheden efter Hedegaard-attentatet, spørger Lars Mikkelsen. 

I et indlæg på religion.dk d. 14. maj bruger Naser Khader spalteplads på at tage afstand fra Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabets holdning til islam.

Khader skriver blandt andet, at TFS’s medlemmer har udviklet sig til at blive islamhadere, der, ifølge Khader, mener, islam skal kriminaliseres, at Muhammed er pædofil, og at alle muslimer er løgnere.

Generaliserende påstande

Hvor har Naser Khader beviserne på de uhyre generaliserende påstande, han fremsætter om TFS?

Jeg har fulgt islamdebatten gennem mange år, og jeg er aldrig stødt på disse generaliserende udtalelser hverken fra Lars Hedegaard eller fra medlemmer af Trykkefrihedsselskabet.

Det er muligt, disse ytringer har fundet sted internt under Selskabets foredrag eller møder, men så undrer det mig, at Khader ikke blot lægger beviserne frem.

Hvad angår påstanden om, at TFS’s medlemmer skulle være deciderede islamhadere, vil jeg blot minde Khader om, at han er galt afmarcheret, når han bruger sådan et ord om et selskab, som er bekymret over ytringsfrihedens vilkår i en tid med fortsat masseindvandring og dårlig integration.

Mennesker, der hader, ønsker nemlig kun absolut skade over for personer eller religioner, de kritiserer.

Så vidt jeg ved har ingen i Trykkefrihedsselskabet nogensinde ytret, at hverken muslimer eller islam skal dræbes eller tilintetgøres?

Men Naser Khader er åbenbart af en anden holdning. I så fald kunne han så ikke gøre sig den ulejlighed at diske op med beviset på endnu en påstand, som han ikke begrunder.

Hvorfor afstandtagen nu?

Efter at have læst Naser Khaders klumme på religion.dk, kontaktede jeg ham på Facebook og spurgte, hvorfor han lige præcis nu har valgt at tage så kraftigt afstand fra TFS, når det ikke er længe siden, han valgte at holde en tale på TFS’s konference i Folketinget efter attentatforsøget mod Lars Hedegaard?

Khader mente ikke, der var noget i vejen for at tale på konferencen, fordi han jo blev spurgt af TFS, om han ville, som han skrev til mig i sit svar på Facebook. 

Til det kan jeg kun spørge: Hvorfor har Khader så noget imod nu at blive sat i bås med Trykkefrihedsselskabet, når han ikke havde det for få måneder siden?

Det er nærliggende at tro, Khader ønskede at sole sig i den medvind, som Lars Hedegaard og Selskabet fik i den måned, hvorefter den gode Khader vendte tilbage til det politisk korrekte gadekær.

Hvilken fortolkning skulle man ellers gøre sig, når han kort tid efter konferencen nu melder ud, at han for alt i verden ikke ønsker at blive sat i bås med det selskab, han holdt tale for?

Khader sluttede i øvrigt vores samtale på Facebook af med at fremhæve, at også Søren Pind og Kathrine Lilleør valgte at forlade TFS-rådet, som Khader selv var medlem af og forlod, pga. medlemmers ”hadske” holdning til islam og muslimer.

Jeg prøvede at forstå hans forunderlige logik i det argument, hvorefter jeg til sidst spurgte ham:

”Så fordi naboen har slået et menneske ihjel, er det i orden, du også gør det”?

Men det har Naser Khader valgt ikke at svare på. Og hvis jeg skal være ærlig, tror jeg heller ikke, han gør det.

Han er og bliver i mine øjne utroværdig og en neutralitetsfigur, der på grund af et ønske om popularitet i den brede befolkning, ikke vil indtage en holdning i islamdebatten. 

 

Lars Mikkelsen er lærerstuderende

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg