"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Muslimsk forfølgelse af kristne, juni 2013

19. september 2013 - Artikel - af Raymond Ibrahim

Mens Klaus Wivels bog herhjemme har skabt tiltrængt opmærksomhed om forfølgelse af kristne, fortsætter Raymond Ibrahim sin opregning af muslimske overgreb på kristne menigheder kloden rundt. Læs hans seneste rapport her.

Chikanen af kristne kvinder, der lever i den islamiske verden, fortsatte i juni måned.

I Syrien, efter at den al-Qaeda-forbundne oprørsgruppe erobrede Qusair, en by i provinsen Homs, blev 15-årige Mariam kidnappet, gentagne gange gruppevoldtaget og derefter henrettet – helt i overensstemmelse med en fatwa, der legitimerer voldtægt af ikke-sunni kvinder for alle muslimer, der fører jihad mod Syriens regering.

Ifølge Agenzia Fides: "Kommandanten for bataljonen 'Jabhat al-Nusra' i Qusair tog Mariam, giftede sig med hende og voldtog hende. Så forstødte han hende. Den næste dag blev den unge kvinde tvunget til at gifte sig med en anden islamisk militant. Han voldtog hende og forstødte hende derefter. Det samme gentog sig i to uger, hvor Mariam blev voldtaget af 15 forskellige mænd. Dette destabiliserede hende psykisk og gjorde hende sindssyg. Mariam blev psykisk ustabil og til sidst slået ihjel."

I Pakistan stormede muslimske mænd tre kristne kvinders hjem, bankede dem, klædte dem af og torturerede dem, og  viste dem derefte nøgne  frem en landsby i Kasur-distriktet. Nogle dage forinden var den kristne families geder tilsyneladende ved et uheld kommet ind på muslimsk jord; muslimer søgte så at statuere et eksempel med de kristne familiemedlemmer, der, som tredjeklasses borgere, skal kende deres plads på alle tidspunkter.

Resten af juni måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter alvor:

Angreb på kristen religionsudøvelse: Kirker og klostre

Irak:

Midt om natten angreb bevæbnede mænd St. Mariæ Assyrisk-Katolske Kirke i Bagdad; de sårede to kristne vagter, den ene alvorligt. Senere samme dag blev bomber bragt til eksplosion ved to kristen-ejede forretninger, som begge lå i nærheden af kirken; de dræbte en kristen butiksejer, som var sognebarn i St. Mariæ. Siden den amerikanske "befrielse" af Irak i 2003, er 73 kirker blevet angrebet eller bombet, og mere end halvdelen af landets kristne befolkning er enten flygtet eller blevet dræbt.

Kenya:

Overfaldsmænd på motorcykel kastede en bombe ind i landsbyen Mrimas kirkeanlæg tilhørende Earthquake Miracle Ministries Church om søndagen den 9. juni, hvorved de sårede 15 mennesker, herunder en præst, der fik begge sine ben brækket, en anden præst, der fik alvorlige skader og et 10-årigt barn. En anden kirkeleder sagde: "De kristne, der bor i nærheden af stedet for hændelsen er stadig i chok og spekulerer over formålet med angrebet, mens flere præster virkede demoraliserede. Men andre sagde, at bønner vil hjælpe dem og styrke dem i sammenholdet om den kristne tro." Islamiske ekstremister fra Somalias jihad-organisation Al Shabaab er mistænkt for dette og andre angreb på kristne i Kenyas kystnære områder.

Nigeria

Fire kirker blev brændt under et angreb, foretaget af medlemmer af jihad-gruppen Boko Haram i staten Borno i den nordlige del af landet med muslimsk flertal. Ifølge Agenzia Fides: "En gruppe bevæbnede mænd med hjemmelavede bomber og benzin-bomber angreb menighederne i Hwa'a, Kunde, Gathahure og Gjigga i Gwoza Hills, hvor de brændte de 4 kirker, samt røvede og plyndrede kvæg og kornlagre tilhørende befolkningen."

Under en diskussion af den igangværende terrorisme, som de kristne mod nord er udsat for, sagde en præst: "Der er kristne landsbyer, som er blevet fuldstændig udslettet af disse muslimske terrorister (...). Christian Fellowship-aktiviteter og opsøgende evangeliserende arbejde kan ikke længere finde sted (...). Angreb på kristne i disse tre områder gennem en række år, har ført til fordrivelse af tusindvis af kristne derfra. Det er et meget beklageligt problem, fordi vi ikke længere er i stand til at dyrke Gud som kristne i denne del af Nigeria."

Syrien:

En islamisk jihad-oprører iført selvmordsbælte sprængte efter sigende sig selv i luften uden for den græsk-ortodokse Jomfru Maria Kirke i et gammelt kristent kvarter i Damaskus; angrebet efterlod fire mennesker døde og flere sårede. Kilder blandt oprørerne bekræftede angrebet, men sagde, at det var forårsaget af en morter-granat. Omkring samme tidspunkt massakrerede jihad-oprørere den kristne landsby al-Duwair nær Homs, mens de ødelagde dens kirker. Igen ifølge Agenzia Fides,blev en belgisk katolsk præst, fr. Daniel Maes, 74, tilhørende munkeordenen "Canons Regular Premonstratensian" [Premonstratenserordenen], senest meldt "indenfor synsvidde af jihad-grupper, der havde til hensigt at eliminere ham og trænge ind i det skændede kloster St. Jakob i Qara", hvilket kan dateres tilbage til det femte århundrede. Tidligere havde præsten fordømt den "etniske udrensning" af kristne i Qusair, efter at byen var blevet taget af oprørerne og jihad-grupper: "De omkringliggende kristne landsbyer blev ødelagt og alle de tilfangetagne troende dræbt i overensstemmelse med sekterisk hads logik (...). I årtier levede kristne og muslimer i fred i Syrien. Hvis kriminelle bander kan strejfe om og terrorisere civile, er det så ikke imod internationale love? Hvem vil beskytte de uskyldige og sikre fremtiden for dette land? (...) Unge mennesker er skuffede, fordi fremmede magter dikterer deres dagsorden. Moderate muslimer er bekymrede, fordi salafister og fundamentalister ønsker at påtvinge dem et totalitært religiøst diktatur. Borgerne er rædselsslagne, fordi de er uskyldige ofre for væbnede bander."

Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Indonesien:

Det indonesiske Ulema-råd i Tegal udsendte en fatwa mod katolske skoler, der sagde, at de er "forbudte" og "moralsk usunde" for unge muslimske studerende, på trods af at deres elever, både muslimske og kristne, rutinemæssigt opnår bedre resultater end elever på andre skoler. "For skolerne", rapporterede Asia News "er fatwaen et stort slag, der kommer i kølvandet på angrebene fra muslimske ekstremister og lokale regeringer, der omfattede trusler om lukning, hvilke dog til sidst blev droppet (...). Mange muslimske familier er kommet de to skoler til forsvar og har hævdet deres ret til uddannelse af høj kvalitet.

Faktisk tilbyder mange skoler, der drives af nonner, præster og læg-katolikker, uddannelse på et så højt niveau, at de søges af ikke-kristne." Tidligere havde det indflydelsesrige indonesiske Ulemaråd langet ud efter flagrejsning, "fordi Muhammed aldrig gjorde det"; før denne meddelelse havde de islamiske gejstlige "udsendt bandlysninger mod Facebook for dens 'amoralske' natur, samt mod yoga, rygning og stemmeret, især for kvinder."

Pakistan:

En 16-årig dreng, der konverterede til kristendommen fra islam for et år siden og var begyndt at gå til Bibel-lektioner i et protestantisk samfund, blev bortført i Peshawar. Lokale kilder sagde, at han blev kidnappet af Taliban-forbundne militante islamister "og at hans skæbne måske allerede var beseglet, da han betragtes som 'skyldig i frafald'", hvilket straffes med døden.

Som en pakistansk pastor forklarede: "Hvis en ung muslim konverterer til kristendommen i Pakistan, er han tvunget til at leve i skjul. Enhver muslim kan føle sig tvunget til at dræbe ham. Ændringen af religion straffes ikke efter den borgerlige lov, det er strafbart efter islamisk lov. Af denne grund er tilfælde af muslimsk konversion til kristendommen meget sjældne og nogle konverterer i hemmelighed."

Somalia:

Islamiske terrorister fra Al Shabaab ("Ungdommen") henrettede offentligt en 28-årig mand efter at have afgjort, at han var blevet en kristen. De sigtede mod hans hoved, skød og "dræbte ham". Som Morning Star News forklarer: "Somaliere betragtes som muslimer af fødsel, og apostasi, eller at forlade islam, straffes med døden."

Efter henrettelsen flygtede mandens forældre, enke og søn fra regionen. Den Al-Qaeda-forbundne Al Shabaab har svoret at rense Somalia for al kristen tilstedeværelse, og dens medlemmer har myrdet snesevis af muslimske konvertitter til kristendommen.

Usbekistan:

Fire politifolk ransagede hjemmet af en 76-årig kristen kvinde, som lider af Parkinsons syge. Efter at have fjernet hende fra hendes seng og uden at fremvise en ransagningskendelse, "vendte de op og ned på alt i hjemmet" og konfiskerede hendes Bibel og andet kristent materiale. Siden da har kvinden måttet igennem talrige retssager.

Senest blev hun dømt for "ulovlig produktion, opbevaring eller indførsel til Usbekistan med et formål om at distribuere eller distribution af religiøse materialer ved hjælp af fysiske personer."

Dommeren beordrede, at hendes Bibel, 14 kristne bøger, seks DVD'er og en video skulle destrueres. Embedsmænd i retten fortalte hende: "Dette er et muslimsk land og alle dine kristne bøger, herunder Bibelen, er forbudt." Fordi disse sager går hende meget på, måtte der efter en høring tilkaldes en ambulance til hende.

Dhimmitude: Et klima af had og foragt

 

Bangladesh:

En skare på omkring "60 ekstremister" angreb en overvejende kristen landsby. Ifølge Barnabas Aid-gruppen, "stjal de beboernes kvæg og andre ejendele og truede med at vende tilbage for at afbrænde deres hjem. Derefter tog angriberne til den nærliggende Bolakipur og angreb et kristent seminarium. Efter at have slået dørene ned, trængte de ind bygningen og pryglede rektoren og et antal studerende alvorligt. Den foregående dag, var to kirkeledere fra Tumilia blevet banket og røvet."

Egypten:

"Ukendte personer" kidnappede en 7-årig kristen pige i Dakhaleya-provinsen i det nordlige Egypten. Pigen, Jessica Nadi Gabriel, deltog i en bryllupsceremoni sammen med sin familie, da hun blev grebet og revet væk. Hendes far afslørede senere, at den 7-årige piges bortførere ringede til ham og krævede en løsesum på 650.000 egyptiske pund (526.500 kr.). To uger tidligere, blev en 6-årig koptisk dreng, der var kidnappet og holdt for løsepenge, alligevel dræbt og smidt i kloakken - selv efter at hans familie havde betalt den muslimske kidnapper den krævede løsesum.

Og i en anden sag fortalte en koptisk kristen mand ved navn Milad, der bor i Tanta, at "ukendte personer" opfordrede ham og hans familie til at give afkald på kristendommen, underkaste sig islam og konvertere. Ifølge den meget udbredte egyptiske avis Youm7:

"De snappede også efter krucifikset, han bar om sin hals og truede med at kidnappe hans børn og kone, hvis han nægtede at konvertere til islam." Da de var iført varemærket: hvide kapper og lange skæg, identificerede manden dem som medlemmer af salafi-bevægelse i Egypten. I mellemtiden opfordrede den amerikanske ambassadør, Anne Patterson, indtrængende den koptiske pave til at forbyde kopterne at protestere mod Det Muslimske Broderskabs styre - selvom de som kristne ville lide mest under det - mens Al Azhar, verdens ældste islamiske universitet med base i Cairo, opfordrede den nye katolske pave, Frans I, til at erklære, at "islam er en fredelig religion".

Iran: Ifølge en rapport i Morning Star News den 19. juni: "Endnu 6 kristne blev dømt for at praktisere deres tro i sidste uge, mens valget af en moderat politiker ved Irans præsidentvalg ikke forventedes at blødgøre regimets forfølgelse af religiøse mindretal."

De samme seks kristne var tidligere blevet anholdt i februar 2012, da politiet ransagede deres hus-kirkemøde. Embedsmænd afviste deres appel om løsladelse mod kaution; de sidder nu i Adel Abad-fængslet i Shiraz, som huser hærdede kriminelle og ofte mangler opvarmning eller sundhedsfaciliteter, og hvor embedsmænd rutinemæssigt nægter lægehjælp til de indsatte.

Pakistan:

Tre måneder efter at en skare på 3.000 muslimer angreb et kristent kvarter i Lahore, hvor de nedbrændte 2 kirker og 160 kristne hjem, er kun få af gerningsmændene kommet i fængsel. Hundredvis af dem, der blev tilbageholdt umiddelbart efter hændelsen, blev løsladt; af de 83, der blev arresteret, er 31 blevet løsladt mod kaution.

"De fleste af de mennesker, der blev stoppet efter angrebet, blev erklæret uskyldige af politiet og straks frigivet, på grund af korruption eller politisk pres", sagde en kristen advokat. I mellemtiden er den kristne, hvis anholdelse på anklager for blasfemi var anledning til massernes rasen, kommet for retten, selvom han insisterer på, at han aldrig har fornærmet islams profet Muhammed.

Den Palæstinensiske område:

Fem skoler i Gaza - to katolske og tre fra andre kristne samfund - står overfor lukning, hvis Hamas-regeringen følger op på en ordre, der forbyder institutioner med fællesundervisning [af de to køn, o.a.]. Ifølge fr. Faysal Hijazin: "Dette vil blive et stort problem. Vi håber, de ikke fører det igennem, men hvis de gør, kommer vi i store vanskeligheder. Vi har ikke pladsen og vi har ikke pengene til at opdele vore skoler."

Ud over at finde ekstra plads, sagde han, står skolerne også overfor at skulle ansætte flere lærere. Under islamisk lov har mandlige og kvindelige lærere ikke lov til at undervise medlemmer af det modsatte køn, der er mere end 10 år gamle. "Det er bekymrende, at tingene på uddannelsesområdet bliver mere konservative," sagde præsten. "Det afspejler hele samfundet. Dette vækker bekymring hos både kristne og moderate muslimer. Det er ikke let at være der."

Tanzania:

To kristne præster blev angrebet af muslimer. Søndag nat den 2. juni brød en muslimsk hob ind i hjemmet tilhørende Robert Ngai, præst i den evangeliske Kirken af Guds Forsamlinger i det nordøstlige Tanzania, og angreb ham med macheter.

Præsten fik alvorlige hug på sine hænder og arme, da han hævede dem for at beskytte sit hoved mod slagene; sidst man hørte fra ham, var han på en intensivafdeling. To nætter tidligere, kom hjemmet af Daudi Nzumbi, præst for Tanzanias Frie Pinsekirkes menighed i Geita, også under angreb. Men angriberne flygtede, efter at de blev konfronteret med pastor Nzumbis store, gøende hunde. Da Nzumbi tilkaldte politiet, sagde den vagthavende til ham: "Jeg kan ikke beskytte hver en præst!"

Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Indonesien:

Det indonesiske Ulema-råd i Tegal udsendte en fatwa mod katolske skoler, der sagde, at de er "forbudte" og "moralsk usunde" for unge muslimske studerende, på trods af at deres elever, både muslimske og kristne, rutinemæssigt opnår bedre resultater end elever på andre skoler.

"For skolerne", rapporterede Asia News "er fatwaen et stort slag, der kommer i kølvandet på angrebene fra muslimske ekstremister og lokale regeringer, der omfattede trusler om lukning, hvilke dog til sidst blev droppet (...). Mange muslimske familier er kommet de to skoler til forsvar og har hævdet deres ret til uddannelse af høj kvalitet.

Faktisk tilbyder mange skoler, der drives af nonner, præster og læg-katolikker, uddannelse på et så højt niveau, at de søges af ikke-kristne."

Tidligere havde det indflydelsesrige indonesiske Ulemaråd langet ud efter flagrejsning, "fordi Muhammed aldrig gjorde det"; før denne meddelelse havde de islamiske gejstlige "udsendt bandlysninger mod Facebook for dens 'amoralske' natur, samt mod yoga, rygning og stemmeret, især for kvinder."

Pakistan:

En 16-årig dreng, der konverterede til kristendommen fra islam for et år siden og var begyndt at gå til Bibel-lektioner i et protestantisk samfund, blev bortført i Peshawar. Lokale kilder sagde, at han blev kidnappet af Taliban-forbundne militante islamister "og at hans skæbne måske allerede var beseglet, da han betragtes som 'skyldig i frafald'", hvilket straffes med døden. Som en pakistansk pastor forklarede:

"Hvis en ung muslim konverterer til kristendommen i Pakistan, er han tvunget til at leve i skjul. Enhver muslim kan føle sig tvunget til at dræbe ham. Ændringen af religion straffes ikke efter den borgerlige lov, det er strafbart efter islamisk lov. Af denne grund er tilfælde af muslimsk konversion til kristendommen meget sjældne og nogle konverterer i hemmelighed."

Somalia:

Islamiske terrorister fra Al Shabaab ("Ungdommen") henrettede offentligt en 28-årig mand efter at have afgjort, at han var blevet en kristen. De sigtede mod hans hoved, skød og "dræbte ham". Som Morning Star News forklarer:

"Somaliere betragtes som muslimer af fødsel, og apostasi, eller at forlade islam, straffes med døden." Efter henrettelsen flygtede mandens forældre, enke og søn fra regionen. Den Al-Qaeda-forbundne Al Shabaab har svoret at rense Somalia for al kristen tilstedeværelse, og dens medlemmer har myrdet snesevis af muslimske konvertitter til kristendommen.

Usbekistan:

Fire politifolk ransagede hjemmet af en 76-årig kristen kvinde, som lider af Parkinsons syge. Efter at have fjernet hende fra hendes seng og uden at fremvise en ransagningskendelse, "vendte de op og ned på alt i hjemmet" og konfiskerede hendes Bibel og andet kristent materiale.

Siden da har kvinden måttet igennem talrige retssager. Senest blev hun dømt for "ulovlig produktion, opbevaring eller indførsel til Usbekistan med et formål om at distribuere eller distribution af religiøse materialer ved hjælp af fysiske personer." Dommeren beordrede, at hendes Bibel, 14 kristne bøger, seks DVD'er og en video skulle destrueres. Embedsmænd i retten fortalte hende: "Dette er et muslimsk land og alle dine kristne bøger, herunder Bibelen, er forbudt." Fordi disse sager går hende meget på, måtte der efter en høring tilkaldes en ambulance til hende.

Dhimmitude: Et klima af had og foragt

 

Bangladesh:

En skare på omkring "60 ekstremister" angreb en overvejende kristen landsby. Ifølge Barnabas Aid-gruppen, "stjal de beboernes kvæg og andre ejendele og truede med at vende tilbage for at afbrænde deres hjem. Derefter tog angriberne til den nærliggende Bolakipur og angreb et kristent seminarium. Efter at have slået dørene ned, trængte de ind bygningen og pryglede rektoren og et antal studerende alvorligt. Den foregående dag, var to kirkeledere fra Tumilia blevet banket og røvet."

Egypten:

"Ukendte personer" kidnappede en 7-årig kristen pige i Dakhaleya-provinsen i det nordlige Egypten. Pigen, Jessica Nadi Gabriel, deltog i en bryllupsceremoni sammen med sin familie, da hun blev grebet og revet væk.

Hendes far afslørede senere, at den 7-årige piges bortførere ringede til ham og krævede en løsesum på 650.000 egyptiske pund (526.500 kr.). To uger tidligere, blev en 6-årig koptisk dreng, der var kidnappet og holdt for løsepenge, alligevel dræbt og smidt i kloakken - selv efter at hans familie havde betalt den muslimske kidnapper den krævede løsesum.

Og i en anden sag fortalte en koptisk kristen mand ved navn Milad, der bor i Tanta, at "ukendte personer" opfordrede ham og hans familie til at give afkald på kristendommen, underkaste sig islam og konvertere. Ifølge den meget udbredte egyptiske avis Youm7: "De forsøgte også tage krucifikset, han bar om sin hals og truede med at kidnappe hans børn og kone, hvis han nægtede at konvertere til islam." Da de var iført varemærket: hvide kapper og lange skæg, identificerede manden dem som medlemmer af salafi-bevægelse i Egypten.

I mellemtiden opfordrede den amerikanske ambassadør, Anne Patterson, indtrængende den koptiske pave til at forbyde kopterne at protestere mod Det Muslimske Broderskabs styre - selvom de som kristne ville lide mest under det - mens Al Azhar, verdens ældste islamiske universitet med base i Cairo, opfordrede den nye katolske pave, Frans I, til at erklære, at "islam er en fredelig religion".

Iran:

Ifølge en rapport i Morning Star News den 19. juni: "Endnu 6 kristne blev dømt for at praktisere deres tro i sidste uge, mens valget af en moderat politiker ved Irans præsidentvalg ikke forventedes at blødgøre regimets forfølgelse af religiøse mindretal." De samme seks kristne var tidligere blevet anholdt i februar 2012, da politiet ransagede deres hus-kirkemøde.

Embedsmænd afviste deres appel om løsladelse mod kaution; de sidder nu i Adel Abad-fængslet i Shiraz, som huser hærdede kriminelle og ofte mangler opvarmning eller sundhedsfaciliteter, og hvor embedsmænd rutinemæssigt nægter lægehjælp til de indsatte. 

Pakistan:

Tre måneder efter at en skare på 3.000 muslimer angreb et kristent kvarter i Lahore, hvor de nedbrændte 2 kirker og 160 kristne hjem, er kun få af gerningsmændene kommet i fængsel. Hundredvis af dem, der blev tilbageholdt umiddelbart efter hændelsen, blev løsladt; af de 83, der blev arresteret, er 31 blevet løsladt mod kaution.

"De fleste af de mennesker, der blev stoppet efter angrebet, blev erklæret uskyldige af politiet og straks frigivet, på grund af korruption eller politisk pres", sagde en kristen advokat. I mellemtiden er den kristne, hvis anholdelse på anklager for blasfemi var anledning til massernes rasen, kommet for retten, selvom han insisterer på, at han aldrig har fornærmet islams profet Muhammed.

Den Palæstinensiske område:

Fem skoler i Gaza - to katolske og tre fra andre kristne samfund - står overfor lukning, hvis Hamas-regeringen følger op på en ordre, der forbyder institutioner med fællesundervisning [af de to køn, o.a.].

Ifølge fr. Faysal Hijazin: "Dette vil blive et stort problem. Vi håber, de ikke fører det igennem, men hvis de gør, kommer vi i store vanskeligheder. Vi har ikke pladsen og vi har ikke pengene til at opdele vore skoler." Ud over at finde ekstra plads, sagde han, står skolerne også overfor at skulle ansætte flere lærere. Under islamisk lov har mandlige og kvindelige lærere ikke lov til at undervise medlemmer af det modsatte køn, der er mere end 10 år gamle. "Det er bekymrende, at tingene på uddannelsesområdet bliver mere konservative," sagde præsten. "Det afspejler hele samfundet. Dette vækker bekymring hos både kristne og moderate muslimer. Det er ikke let at være der."

Tanzania:

To kristne præster blev angrebet af muslimer. Søndag nat den 2. juni brød en muslimsk hob ind i hjemmet tilhørende Robert Ngai, præst i den evangeliske Kirken af Guds Forsamlinger i det nordøstlige Tanzania, og angreb ham med macheter.

Præsten fik alvorlige hug på sine hænder og arme, da han hævede dem for at beskytte sit hoved mod slagene; sidst man hørte fra ham, var han på en intensivafdeling. To nætter tidligere, kom hjemmet af Daudi Nzumbi, præst for Tanzanias Frie Pinsekirkes menighed i Geita, også under angreb.

Men angriberne flygtede, efter at de blev konfronteret med pastor Nzumbis store, gøende hunde. Da Nzumbi tilkaldte politiet, sagde den vagthavende til ham: "Jeg kan ikke beskytte hver en præst!"

Artiklen er oversat fra engelsk af Jens B. Hansen

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg