"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Muslimsk forfølgelse af kristne juli 2013

2. oktober 2013 - Artikel - af Raymond Ibrahim

"Lærere, der giver vestlig uddannelse? Vi vil dræbe dem! Vi vil dræbe dem foran deres elever og fortælle eleverne, at de fremover skal studere Koranen." - Abubakar Shekau, leder af Boko Haram, som på trods af at de har slagtet kristne lærere og studerende, alligevel ikke er blevet erklæret en terrorgruppe.

Den 4. juli, dagen efter at Egyptens militær befriede landet fra Det Muslimske Broderskabs styre, blev kristne koptere straks gjort til syndebukke og angrebsmål.

Alle islamistiske ledere - fra Broderskabets øverste leder Muhammad Badi, til den egyptiskfødte al-Qaeda-leder Ayman Zawahiri, til den sunni-muslimske top-gejstlige sheik Yusuf al-Qaradawi - gjorde sig umage med at fremhæve Egyptens koptere som centrale spillere ved afsættelsen af den tidligere islamistiske præsident Morsi, en påstand, der indvarslede en måneds drab på nationens kristne mindretal.

Blandt andre begivenheder i juli blev et hidtil uset antal kristne kirker angrebet, plyndret, skændet og afbrændt. Ifølge en egyptisk menneskerettighedsadvokat blev "82 kirker, hvoraf mange var fra det 5. århundrede, angrebet af Morsi-tilhængere på blot to dage".

Al-Qaedas flag blev rejst over nogle kirker; andre kirker og koptiske hjem blev overmalet med anti-kristengraffiti. På grund af de ekstreme anti-kristne følelser, indstillede mange kirker deres gudstjenester.

Snesevis af koptiske hjem og forretninger blev angrebet, plyndret og brændt.

I Sinai blev en ung koptisk præst skudt og dræbt foran sin kirke, mens liget af Magdy Lam'i Habib, en kopter, blev fundet halshugget og lemlæstet.

Fire andre kristne blev slagtet af muslimer i provinsen Luxor. Hele byer og landsbyer er blevet tømt for koptere, herunder rydningen af mere end 100 kristne familier fra El Arish i det terror-befængte Sinai.

Den koptiske pave Tawadros II forlod for en tid den pavelige bopæl ved St. Markus Katedralen - der var blevet brutalt angrebet mens Morsi stadig var præsident - på grund af dødstrusler, og indstillede midlertidigt sine gudstjenester.

Denne liste over juli måneds kristenforfølgelser rundt omkring i verden, er opregnet efter tema og land, ikke efter hvor alvorlige de er.

Angreb på kristen gudsdyrkelse: Kirker og klostre

Guinea: Under et anfald af pøbel-vanvid blev kristne og deres kirker brutalt angrebet i dette land med muslimsk flertal. Under angrebene blev omkring 95 kristne blev dræbt og 130 såret. I Nzérékoré blev fem kirker samt præsters private hjem angrebet af muslimske horder. En præst fortalte om volden:

"De to katolske og protestantiske kirker er blevet plyndret og brændt (...). Næsten ingen huse og butikker tilhørende kristne eller folk tilknyttet kristne er undsluppet angribernes raseri." Tilsvarende blev det katolske område, herunder nonnernes kvarter, plyndret før det blev stukket i brand. I Moribadou varede volden tre dage og mindst 10 kirker blev ødelagt.

Indonesien: Ifølge årsrapporten udgivet af IndonesianChristian.org, en protestantisk organisation, der overvåger landets kristne samfund, er presset mod de kristne samfund i Aceh "blevet utåleligt. Inden for et år - på påskud om ikke-eksisterende love - er 17 hus-kirker blevet lukket, heriblandt katolske kapeller.

Islamiseringen af provinsen fortsætter, nøjagtigt som guvernøren Abdullah har lovet. ”Antallet af tvungne lukninger af gudshuse og truslerne mod protestantiske menigheder forøges usvækket”, fremgår det af rapporten (...). De lokale myndigheders udgør med deres optræden en potentiel trussel mod den tolerante atmosfære, som bliver stadig forringet." Bag denne voldsomme stigning står den nuværende guvernør i Aceh, Zaini Abdullah, der tidligere har gennem årevis har været i eksil i Sverige på grund af sine separatistiske aktiviteter. Under sin valgkampagne sagde den islamiske politiker ofte, at "han ikke ville tøve med at anvende de koraniske love i provinsen." Måneder efter hans sejr, er disse ord blevet til virkelighed.

Nigeria: Medlemmer eller tilhængere af den islamistiske organisation Boko Haram udløste fire bomber anbragt nær tre protestantiske kirker i Kano by og dræbte mindst 45 mennesker. Lokale kristne var samlet til bibelstudie i Kristi Frelse Pinsekirke, da den blev ramt af en eksplosion; der blev fundet 39 lig i området.

En anden bombe gik af mens kristne var forsamlet i St. Stefans Anglikanske Kirke, og en mislykket eksplosion, der ikke påvirkede bygningen, var tilsyneladende rettet mod Peniel Baptistkirke,

Det Palæstinensiske Selvstyre: Nonner fra det græsk-ortodokse kloster i Betania sendte et brev til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, der opfordrede ham og andre PA-ledere til at reagere på optrapningen af angrebene mod klostret, herunder tyveri og plyndring af klostrets ejendom, samt knusning af glas og stenkast.

"Nogen ønsker at jage os væk," skrev søster Ibraxia til Abbas, "men vi vil ikke flygte." Som en forøgelse af komplikationerne - noget, der i stigende grad sker for andre klostre, som f.eks. et kloster fra det 5. årh. i Tyrkiet - har en muslimsk familie ifølge lokale kilder "vilkårligt" gjort krav på klostrets jord.

Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Pakistan: Asia Bibi, en kristen mor, der har siddet på dødsgangen siden juni 2009 for angiveligt at have bespottet islams profet Muhammed, må vente yderligere to år, før appellen mod hendes blasfemi-dom bliver afgjort.

I november 2010 blev hun dømt til døden. Formanden for Human Liberation Commission i Pakistan har forsøgt at presse landets højesteretspræsident til at lade Asias appel blive hørt så hurtigt som muligt, men har ikke fået svar. I en anden sag blev et kristent par anholdt for angiveligt at have sendt blasfemiske SMS’er til en muslimsk imam i byen Gojra. I samme by blev en ung kristen mand ugen i forvejen idømt livsvarigt fængsel på en tilsvarende anklage. Shafqat Masih, 43 og hans kone Shagufta, 40, der har fire børn i alderen 5 til 11, blev arresteret efter en klage fra den muslimske gejstlige Rana Muhammad Ejaz, der påstod, at han havde modtaget blasfemiske tekstbeskeder fra Masih.

Politiet i Gojra registrerede sagen under paragraf 295-C i Pakistans vidt fordømte "blasfemilov" mod bagvaskelse af islams profet Muhammed. Domfældelse kan straffes med døden eller livsvarigt fængsel (i Pakistan for tiden 25 år).

Iran: Mostafa Bordbar er en muslimsk konvertit til kristendommen. Sammen med flere andre kristne blev han i december 2012 anholdt mens de fejrede jul, og blev efterfølgende fremstillet for Teherans Revolutionære Domstol.

Han er en af flere kristne fanger, der på grund af deres tro i øjeblikket holdes indespærret i Evin-fængslets afdeling 350. Ifølge Mohabat News registrerede retten anklagerne mod ham som "illegal forsamling og deltagelse i en hus-kirke." Hvis han findes skyldig, kan han blive idømt alt fra 2 til 10 års fængsel. I 2007 blev han arresteret for at konvertere til kristendommen og deltage i en hus-kirke. Dengang anklagede hans forhørsleder ham for "frafald", en anklage, han stadig er noteret for.

 

Sudan: Tilsyneladende som en reaktion på den kristne kirkes livskraft og fremgang, revsede Ammar Saleh, leder af Islamisk Center for Prædiken og Sammenlignende Studier, regeringen for ikke at gribe afgørende ind mod kristne, der handler "dristigt" og derved fører mange muslimer til frafald og omvendelse til kristendommen. Ifølge International Christian Concern (ICC) hævdede Saleh, "at enhver der tror, at der er vækst blandt Sudans islamiske troende, 'lever på Mars', og gjorde opmærksom på stigende missionsvirksomhed og udvandring af muslimer til kristendommen (...). Han erklærede også, at regeringens bestræbelser på at bremse kristendommens vækst var forskræmt i forhold til missionærernes indsats for at lede folk til Kristus." I mellemtiden, ifølge ICC, "bliver kirker tvunget til at lukke ned, udenlandske arbejdere bliver smidt ud af landet og kristne er på alle mulige måder under konstant pres fra regeringens og samfundets side. Dette sker i så høj grad, at den seneste udvikling i forfølgelsen af kristne i Sudan flyttede landet fra at være rangeret som nr. 16 på Åbne Døres Verdensrangliste [World Watch List] for 2012 til at være nr. 12 i 2013."

Dhimmitude: Et klima af had og foragt

Irak: Liget af Salem Dawood Coca, en kristen, som blev kidnappet den 27. maj, blev fundet inde i den lastbil, han kørte, da han blev bortført. Ifølge Assyrian International News Agency [AINA]:

"Lastbilen var ladet med eksplosiver og det menes, at man havde forsøgt at tvinge ham til at udføre et selvmordsbombeangreb, men at han havde nægtet. Kidnapperne havde kontaktet Cocas familie, men havde ikke krævet løsepenge og beskrev ham som en 'kristen vantro'." Coca efterlader sig kone og flere børn.

Kurdistan: En muslimsk ambulancechauffør nægtede at transportere liget af en kristen kvinde fra hospitalet til kirken; ifølge traditionel muslimsk teologi er det farligt at være i nærheden af en vantros lig, da torturen, der er forbeholdt dem, kunne spredes. Som Asia News udtrykker det:

"Liget af den assyriske kvinde, der døde sidste søndag på Zarkari-hospitalet i Erbil, måtte bringes til byen Ankawa, men den muslimske ambulancechauffør nægtede at køre til kirken, fordi det er 'haram' [forbudt] i islam."

Nigeria: Et stigende antal kristne piger fra områder med muslimsk flertal, der regeres af den islamistiske gruppe Boko Haram, bliver bortført, holdt fanget i muslimske lederes hjem og tvinges til at afsværge deres tro. Ifølge professor Daniel Babayi, sekretær for Nigerias Nordlige Kristne Forening, bliver problemet stadig værre:

"Kristne piger under 18 år bliver med magt bortført og tvunget til at undsige deres tro (...). De har været holdt skjult i emirers eller imamers huse. Når vi melder det til politiet, fortæller de dig, at de intet kan gøre. Politiet er blevet meget hjælpeløst. I nogle tilfælde er de en del af sammensværgelsen." Sidste år erklærede Boko Haram, at den ville begynde at gøre netop dette - kidnappe kristne kvinder - som et middel til "at slå de kristne med frygt for islams magt."

Pakistan: Farhad Masih, en 16-årig kristen dreng, blev arresteret og slået efter anklagen om, at han havde forbindelse med en muslimsk pige. Et sådant forhold er forbudt i islam.

En muslimsk hob forsøgte også at brænde og plyndre hans families hus. Lokale muslimske ledere stillede flere despotiske betingelser, herunder at drengen enten skulle konvertere til islam eller dø. Tilsvarende begivenheder fandt sted tidligere i april 2013, hvor tre kristne unge blev arresteret, tortureret og dræbt af pakistansk politi for angiveligt at have "kærlighedsaffærer" med muslimske piger.

Syrien: Ifølge AINA blev den "assyriske landsby Tel Hormizd angrebet ved midnat lørdag den 27. juli. 50 arabiske muslimer på motorcykler kørte ind i landsbyen og skød vildt omkring sig. Ifølge indbyggerne skød muslimerne vilkårligt rundt og sårede to assyrere, hvoraf den ene stadig er på hospitalet."

Desuden har al-Qaeda-forbundne oprørere bortført fr. Paolo Dall'Oglio, en fremtrædende italiensk jesuitter-præst - der ironisk nok skulle have været fortaler for en opstand mod Bashar al-Assad - mest sandsynligt for at kræve løsepenge eller halshugge ham.

Nigeriansk nedslagtning

I juli blev en række grusomheder begået under jihad [krig for islams sag] mod Nigerias kristne, heriblandt:

• Mindst 28 blev dræbt i en serie eksplosioner spredt over et kristent kvarter i den nordlige by Kano, som har muslimsk flertal. Angrebene skete om aftenen, mens folk var ude "for at nyde områdets natteliv." Samme kvarter havde tidligere været mål for Boko Haram, som er ansvarlig for drabet på mere end 2.000 mennesker. Selv om flere lande har erklæret gruppen for en terrororganisation, nægter den nuværende amerikanske regering at følge trop, selvom flere amerikanske politikere presser på for en sådan erklæring.

• Islamiske ekstremister, der mistænkes at være udlændinge, dræbte den 27. juni mindst 30 kristne mænd, kvinder og børn blev dræbt i tre landsbyer i delstaten Plateau. De overfaldt landsbyerne og massakrerede alle i syne. Først sagde en muslimsk talsmand for militærets Special Task Force, at de kristne indbyggere i Magama, Bolgong og Karkashi blev angrebet af muslimske Fulani-hyrder "tilsyneladende som gengældelse for kvægtyveri." Men senere sagde militæret, at mange af de skyldige end ikke var nigerianere. "Antallet af dræbte kristne kan være så højt som 70, da ligene af kristne, der blev dræbt mens de flygtede fra disse angrebne landsbyer, stadig ligger spredt omkring i bushen," sagde et vidne. "De muslimske angribere jagede deres kristne ofre på motorcykler og dræbte dem, mens de forsøgte at flygte. Der er hentet så mange døde ind fra bushen og vi tror, der stadig er flere at finde (...). Indtil videre har vi i disse landsbyer optalt mere end 100 huse, der er blevet brændt ned af hærgende muslimske Fulani-angribere."

• Ifølge Christian Today, har Boko Haram "gentagne gange angrebet kristne samfund og kirker og senest dræbt 40 på en kostskole i delstaten Yobe den 6. juli. En sovesal blev stukket i brand mens børnene sov; de, der forsøgte at flygte, blev skudt ned. En måned tidligere blev yderlige 16 elever skudt og dræbt under angreb på et gymnasium i Yobe og en anden skole i Borno. Tro mod til sit navn, "Boko Haram" eller "Vestlig Uddannelse er en Synd," har gruppen for nylig erklæret: "Lærere, der giver vestlig uddannelse? Vi vil dræbe dem! Vi vil dræbe dem foran deres elever og fortælle eleverne, at de fremover skal studere Koranen."

Islamiske revolvermænd angreb en tidlig søndag morgen før gudstjenesten den kristne landsby Dinu i den sydligere delstat Plateau og dræbte seks kristne. En måned tidligere havde muslimske Fulani-hyrder skudt og dræbt en anden kristen i en nærliggende landsby og ødelagt kirkerne i fire landsbyer.

Om denne serie

Da forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder: 
- had til kirker og andre kristne symboler; 
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam; 
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam; 
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer); 
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og 
- simpel vold og mord. 
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.

Artiklen er oversat fra engelsk af Jens B. Hansen og redigeret af Dan Ritto

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg