"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Manden, der ville myrde Robert Redeker

10. januar 2010 - Artikel - af Geoffrey Cain

Geoffrey Cain

Den jordanske læge Humam Khalil Al-Balawi, der sidste uge dræbte 7 CIA agenter i Afghanistan ved en selvmordsaktion, var en tredobbelt agent. CIA anså ham for en troværdig informant og derfor blev han ikke kropsvisiteret.

Det er den samme mand, der på en krypteret hjemmeside opfordrede andre terrorister til at myrde Robert Redeker i 2006 efter dennes islam kritiske artikel i Le Figaro i september samme år. “Må Gud sende os en løve til at halshugge manden, og opgaven er ikke umulig, hvis løven bor i Frankrig, og hvis han er hengiven til Allah.”

Al-Balawis anvisninger for drabet var yderst detaljeret med billeder af Robert Redeker, hans email adresse og telefonummer. Ifølge net-leksikon Wikipedia stammede Al-Balawi fra en nomadisk beduinklan i Tabuk i Saudi Arabia. Indtil Iraks invasion i 1990 boede han i Kuwait, hvorefter familien flyttede til Amman i Jordan, hvor han fik en studentereksamen med udmærkelse.

De næste seks år studerede han medicin i Tyrkiet ved  Istanbuls Universitet og bestod afsluttende eksamen i 2002. Det er vanskeligt at få det morderiske sprog i Al-Balawis likvideringsplaner for Robert Redeker til at passe  med en mediciner og akademiker, men ideologier kan gøre mærkelig ting ved folk.

Al-Balawi sprængte sig selv og syv andre mænd i tusind stykker. Robert Redeker, som han fik han has på, må stadig holde sig skjult, og hans liv ligger i ruiner på samme måde som Kurt Westergaards.

Trykkefrihedsselskabets Bibliotek udgav tidligere i år Robert Redekers bog "Man må prøve at leve". Den er oversat af Geoffrey Cain.

Se også Jyllands-Postens artikel: Dobbeltagent forklarer sig på video

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg