"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Lidt forsinket generalforsamling

5. april 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

Generalforsamlingen blev lidt forsinket. Det var der en grund til.

For stødende for Indre Mission

”Vi vil ikke støde vores muslimske venner”.

Sådan lød generalsekretær i Indre Mission Thomas Bjerg Mikkelsens begrundelse for at nægte at udleje lokaler til Trykkefrihedsselskabets generalforsamling.

På grund af forviklingerne om lokaler til at holde generalforsamlingen i, endte det med, at generalforsamlingen først blev holdt, da kalenderen lige netop havde stukket hovedet ind i april i stedet for i marts, som den ellers burde.

Der blev hevet i snore og lagt puslespil, så generalforsamlingen blev holdt i Vartov, der er nabo til Rådhuspladsen i København.

Nye måder på Sappho

Katrine Winkel Holm, der var dirigent, orienterede om Sapphos udvikling:

I sommer skete der en reorganisering på Tidsskriftet Sappho. Helle Merete Brix valgte at koncentrere sig om at skrive bøger og holde foredrag og Katrine Winkel Holm overtog posten.

"Det er ikke lykkedes at brændemærke os. Vi er godt nok ikke stuerene, men vi er i stigende grad interessante. Vi kan følge interessen ved at se, hvor mange, der klikker ind på Sappho. Retssagen mod vores formand gav rigtig mange læsere, så tak skal du have Lars, sagde hun og tilføjede: "Eller skal vi takke statsadvokaten for at give Sappho flere læsere?"

For nyligt er det blevet muligt at kommentere både klummer og artikler – dog med moderation. Det var der en, der ikke var ubetinget tilfreds med.

”Moderationen gør det umuligt at debattere i realtid. Gassen går jo af ballonen, når man skal vente med at se sit indlæg på tryk, til moderatoren har modereret og lagt indlæggene på.”

Katrine Winkel Holm kunne godt forstå synspunktet, men var bekymret over, hvordan kommentarerne kunne gå helt amok, hvis der ikke blev holdt øje med dem.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg