"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Lars Hedegaard siger tak for opbakningen

10. februar 2013 - Artikel - af Sapphos redaktion

Det vælter ind med støtte-henvendelser til Lars Hedegaard, der har vanskeligt ved at svare på dem - af sikkerhedshensyn. Her siger han tak for dem og opfordrer til at støtte det frie ord ved at melde sig ind Trykkefrihedsselskabet.

Kære venner i og uden for Trykkefrihedsselskabet

Jeg befinder mig et sted, hvor jeg kun i begrænset omfang kan følge med i det der sker i den virkelige verden.

Jeg har dog fået min computer tilbage og kan konstatere, at der var kommet over 1000 mails, som jeg efter bedste evne har prøvet at besvare. Men det er ikke alle, der har fået svar.

Desuden er det strømmet ind med tilkendegivelser på Facebook, men den må jeg ikke åbne, fordi man ad den vej kan finde ud af, hvor jeg opholder mig.

Man kan heller ikke ringe til mig.

Til alle vil jeg derfor sige: Tak for jeres støtte. Den betyder mere end I kan ane.

Og tak for jeres støtte til ytringsfriheden – for det er jo den, vore fjender og deres håndlangere vil have has på. Den dag vi ikke længere har ytringsfriheden, vil vi have mistet enhver anden frihed, vi kan forestille os, og livet vil ikke være værd at leve.

Det eneste, der hjælper i denne situation, er, at alle vi almindelige mennesker uanset politisk, religiøs og ideologisk observans står sammen om forsvaret af friheden. Der er ikke andre til at gøre arbejdet for os.

Derfor glæder det mig også usigeligt, at der siden attentatet i tirsdags er strømmet flere hundrede nye medlemmer ind i Trykkefrihedsselskabet. Bliv ved med det, så skal vi nok klare det.

Jeg hører, at der nu har rejst sig røster, som påstår, at jeg er en bangebuks, fordi jeg ikke kunne komme til Trykkefrihedsselskabets diskussionsmøde for et par dage siden.

I må forstå, at min situation er meget kompliceret, og at jeg gør bedst i at tage mod råd fra dem, der har erfaring med lignende kriser, og som prøver at lægge en ny tilværelse til rette for mig.

Men jeg kommer tilbage. Det kan I være helt sikre på.

 Et sted i Europa

Den 10. januar 2013

Lars Hedegaard

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg