"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kampen om ytringsfriheden og dens omkostninger

6. februar 2013 - Artikel - af Sapphos redaktion

Lars Hedegaard personificerer kampen for ytringsfriheden og de omkostninger, der er i dag er forbundet med en sådan kamp.

Vi oplever i disse år et pres mod ytringsfriheden fra to sider: Et pres fra frihedsfjendtlige hate speech-paragraffer på den ene side og et pres fra trusler og vold på den anden. I retssalen og på gaden. Det er faldet i Lars Hedegaards lod at opleve presset fra begge sider. Først slæbte den danske stat ham i retten med absurde og usaglige racisme-anklager. I går blev han så i sin gadedør udsat for et koldblodigt attentatforsøg, der kun ved et rent lykketræf undgik at ende som mordet på Theo van Gogh.

Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er fra flere sider blevet spurgt, om gårsdagens mordforsøg betyder, at vi fremover vil ændre noget i det, vi siger og gør. Dertil er svaret: Nej.

Attentatforsøget mod Lars Hedegaard viser netop, hvor vigtig vores kamp for ytringsfriheden er. Den fortsætter vi med fornyet styrke gennem vores aktiviteter i Trykkefrihedsselskabet med en appel om at bakke dette livsvigtige forsvar for det frie ord op.

Hvis man ønsker at tilkendegive sin sympati med Lars Hedegaard og for vores sag, er man velkommen til at gøre det her: 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg