"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Græsrødder hjælper Hedegaard

25. juni 2011 - Artikel - af Helle Baldersbæk

Nicolai Sennels, psykolog og folketingskandidat for DF, tog initiativ til at starte en indsamling til at dække den bøde på 5.000 kroner, som Østre Landsret idømte Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard for overtrædelse af den omstridte paragraf 266b. På ganske kort tid blev der indsamlet 27.386 kroner, der nu er afleveret til Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet.

”Den bøde betaler vi da”. Sådan tænkte en gruppe venner, og med psykolog og folketingskandidat for DF, Nicolai Sennels i spidsen blev der lavet en hjemmeside, der hurtigt blev kendt.

Webadressen blev spredt via blogs og Facebook. På hjemmesiden var der et kontonummer, hvortil der kunne overføres penge. Små beløb, større beløb eller store beløb. Alt blev taget imod i den ånd, det blev givet.

”Formålet har været at samle ind, så vi kan betale både bøde og udgifter til advokat for Lars Hedegaard. Dommen er nemlig en dom over ytringsfriheden - og dermed en dom over os alle. Vi er alle Lars i denne sag”.

”Halvanden måned efter at dommen blev afsagt, kunne vi glade aflevere 27.386 kr. til Lars Hedegaard. Skulle der blive penge tilovers, går de til det fortsatte arbejde med at bringe sagen for Højesteret eller Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol”, hedder det i en pressemeddelelse fra Nicolai Sennels.

Ingen ret til at fortvivle
Lars Hedegaard er glad og rørt over opbakningen og den kontante hjælp. Han understreger, at pengene ikke er til ham personligt. Hver en krone går til juridisk assistance.

"Indsamlingen 'Vi er Lars' har været med til at give ikke bare mig selv, men Trykkefrihedsselskabet og alle, der slås for ytringsfriheden, en moralsk og kontant opbakning i en tid, hvor det af og til kan se sort ud for den frihed, som tidligere generationer har tilkæmpet sig”, siger Lars Hedegaard og fortsætter:

”Vi har ikke ret til at fortvivle eller give op. Så længe, vi overhovedet kan, må vi fortsætte kampen for retten til det frie ord, for det er vores ansvar at videregive et frit land til vore børn og børnebørn”.

”Som I ved, søger min advokat netop nu om lov til at indbringe min racisme-dom for Højesteret, og hvis det glipper, vil vi gå videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg”.

”Meget står på spil i denne sag”.

”Derfor vil jeg på Trykkefrihedsselskabets og egne vegne udtrykke min varme tak til initiativtagerne bag indsamlingen og til enhver, der har givet en skærv”.

Næsten alle, der har givet penge, har ønsket at få deres navn oplyst. Se listen af givere.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg