"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Debat 4. november: Gør vi nok for de forfulgte kristne i Mellemøsten?

14. oktober 2013 - Artikel

"Det er meget uklogt at kaste sig ud i en kamp blot for en enkelt gruppe”. Med denne begrundelse afviste Villy Søvndal sidste år at påtale overgrebene på de kristne i Mellemøsten.

Siden er forfølgelsen af de kristne taget til. Og emnet er for alvor kommet på mediernes dagsorden, bl.a. med Klaus Wivels aktuelle bog ”Den sidste nadver”.

Vær med, når Trykkefrihedsselskabet inviterer til debat om sagen med Klaus Wivel og professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Klaus Wivels tegner et dystert billede af de kristnes situation i Mellemøsten og retter en skarp kritik af den danske indsats og anklager ikke mindst den toneangivende ekspert, professor Jakob Skovgaard-Petersen for at støtte Søvndals passivitet.

Skovgaard-Petersen har taget til genmæle og anklaget Wivel for at begå et ”karaktermord” på ham i ”Den sidste nadver” og har samtidigt slået fast, at ”de muslimer, der der dræber kristne, ikke udlever en islamisk kerne.”

Vær med, når vi inviterer de to kamphaner til debat og beder dem forholde sig til spørgsmålene:

Hvor stort er problemet med de forfulgte kristne i Mellemøsten? Hvad er roden til forfølgelsen? Gør Danmark nok for at påtale overgrebene? Og hvad kan Danmark via sin udenrigspolitik gøre for at bidrage til at formindske overgrebene?

Dato: 4. november 
Tid: 19:30

Sted: Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, st., 1463 København K.
Entré: Medlemmer af TFS: 50,00 kr./ alle andre 75,00 kr.
Tilmelding:

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg