"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabet nægter at betale 13.425 kr. til Jihad Taha

26. marts 2013 - Artikel - af Aia Fog og Torben Mark Pedersen

Jihad Taha kan godt glemme alt om de knap 14.000 kr., som han og hans advokat, Tyge Trier, kræver i erstatning af Trykkefrihedsselskabet, skriver Aia Fog og Torben Mark Pedersen.

Historien om den unge mand med det opsigtsvækkende navn, Jihad Taha, tog en ny drejning i sidste uge.

Jihad Taha blev verdensberømt i Danmark, da vi i Trykkefrihedsselskabets bestyrelse af sikkerhedsmæssige årsager afviste hans deltagelse i vores konference om ytringsfrihed på Christiansborg den 21. februar.

Efter konferencen har debatten kørt på de høje nagler, og Jihad Taha har ikke været sen til at spille offerkortet.

Vi har fra Trykkefrihedsselskabets side forklaret baggrunden for beslutningen i en kommentar i Berlingske den 22. februar forfattet af Katrine Winkel-Holm og Torben Mark Pedersen.

En forkert beslutning

I kommentaren erkendte vi og tilkendegav, at ”det er meget sandsynligt, at vi traf en forkert beslutning, og vi giver gerne Jihad Tara en uforbeholden undskyldning, hvis vi har behandlet ham uretfærdigt.”

Vi var således åbne over for at give Jihad Taha en undskyldning, hvis han henvendte sig, ligesom vi gentagne gange har bedt om Jihad Tahas bankoplysninger, så vi kunne tilbagebetale hans konferencegebyr, men Jihad Taha har ikke kontaktet os eller vist interesse i at tale med andre end medierne om sagen.

Og så alligevel:

Den 13. marts modtager Trykkefrihedsselskabet fra Jihad Tahas advokat, Tyge Trier, et forslag til ”en samlet løsning af sagen,” der bl.a. indebærer, at Trykkefrihedsselskabet betaler Jihad Taha 13.425 kr.

Et beløb, der ud over at dække de 50 kr., Jihad Taha indbetalte for konferencen, også skal kompensere den studerende for tabt arbejdsfortjeneste, som følge af, at han ikke kom på arbejde dagen efter konferencen.

Medie-aktivitet

Det fremgår af Jihad Tahas egne Facebook-opdateringer, at han dagen efter havde travlt fra tidlig morgen til sen aften med at komme i medierne, hvilket han altså prioriterede højere end at gå på arbejde.

Det mener han så, at Trykkefrihedsselskabet skal betale ham for.

I Trykkefrihedsselskabets bestyrelse mener vi ikke, der overhovedet er en sag og slet ikke en sag, der kræver ”en samlet løsning” som (den) advokat Tyge Trier foreslår.

Hvis Jihad Taha mener, at han har krav på et større pengebeløb af Trykkefrihedsselskabet, så må han gå til domstolene og prøve at overbevise dem om, at han har et krav.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg