"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Citater arkiv 2011

Det er fristende at se det som en sejr for ytringsfrihedens fjender og for islamisterne, der ønsker at ødelægge demokratiet, men jeg har fornemmelsen af, at Nekschot - eller manden bag ham - har større planer. 

Abigail R. Esman om Nekschots beslutning om at stoppe som tegner, Forbes

Elisabeth Sabaditsch-Wollf er idømt en bøde på 480 euro (som hun nægter at betale), subsidiært 60 dages fængsel - for at have sagt, at Muhammed "havde noget med små piger". At udtale sig negativt om Muhammeds seksuelle forhold til børn er strafbart under østrigsk lov.

Henrik Ræder Clausen om udfaldet af  Elisabeth Sabaditsch-Wollfs appelsag på 180Grader

Ved at støtte “demokrati” og “frie valg” har Obama-administrationen bidraget til at frigive nogle af de mest anti-kristne – for ikke at sige anti-vestlige, anti-israelske, i et ord: anti-vantro – kræfter i regionen.

Raymond Ibrahim om de kristne i Irak, der er tæt på udslettelse.

Hva er det som fremkaller bestemte personligheter i visse historiske situasjoner? Det sier seg selv at med dagens klima er det ikke de mest følsomme som står frem. Det er mennesker med gode nerver og en viss tykkhudethet.

 

Hans Rustad på Document.no

Vi er et kristent land. Og vi bør ikke være bange for at sige det.

 

Englands premierminister, David Cameron, Kristeligt Dagblad

Jakob Skovgaard hæfter begreber på denne herre, som ubetinget har positive konnotationer i danske læseres ører.

 

Klaus Wivel i en kritik af professor Jakob Skovsgaards syn på sheik Al Qaradawi i Weekendavisen

Vores datter fik klar besked om at tage sin nissehue af, fordi hun måtte tage hensyn til alle med en anden kultur og tro. Så er det lidt mærkeligt, at man i det hele taget inviterer til juleafslutning.

 

En mor til et norsk skolebarn på  Øren Skole i Drammen, dt.no

Et bryllup burde være en af de lykkeligste begivenheder i livet, men chokerende mange mennesker bliver hvert år tvangsgiftet mod deres vilje.

 

Den britiske indenrigsminister Theresa May i anledning af nye tal, der viser mellem 5000 og 8000 tvangsægteskaber i Storbritannien om året, The Guardian.

Hvad med mit land? Hvad med dem, der brænder valmuer?

 

Den tidligere soldat, briten Andrew Ryan, der tidligere på året blev arresteret for at brænde Koranen og idømt 70 dages fængsel for det, BBC News.

Vi er chokerede og bedrøvede over den nylige afskedigelse af vores kollega og ven, Nohad. Det er et resultat af ondsindede og grundløse anklager imod hende.

Støtteerklæring fra kolleger til den kristne engelske lufthavnsmedarbejder, Nohad Halawi, der er blevet fyret efter at have kritiseret islamisk chikane mod ansatte i Heathrow Airport, Christian Concern.

Det såkaldte arabiske forår, der for Egyptens vedkommende begyndte på Tahrir-pladsen, er nu officielt en islamisk vinter, som mange af kynikerne allerede sagde dengang. De fik ret.

Mellemøstkorrespondenten Allan Sørensen i Kristeligt Dagblad

Dette oppgjøret med en diffus og farlig “høyreside” er 68-generasjonens siste handling. Den føler seg angrepet i sine grunnleggende forestillinger om verden og seg selv, og vil ha uskadeliggjort fienden før den overlater roret til andre.Men fordi de har sørget for effektiv selvrekruttering, har de ingen rundt seg som kan gi dem motforestillinger. Bremsene mangler.

Hans Rustad, som Breiviks forsvarer i dag krævede indkaldt som vidne, fordi han og Fjordman har et "ansvar når de udtrykker sig på en ekstrem måde".

Men hvad nu hvis jeg mener det samme som Lars?...Spændende at se om paragraf 266b også kan fælde mig som racist? Nu når jeg offentligt har givet min mening til kende?

Firoozeh Bazrafkan, der citerer Lars Kragh Andersens udtalelser, der har ført til en 266b-sigtelse imod ham, i Jyllands-Posten.

At Lars Kragh Andersen står til at blive dømt viser med al tydelighed, hvor absurd en bestemmelse 266b er i en moderne verden.

Jacob Mchangama om retssagen mod Lars Kragh Andersen

Den gavmilde prins, der går for at være en reformator, vil tilsyneladende hellere reformere den vestlige verden end sin egen. På saudiske universiteter er det forbudt at undervise i sekulær filosofi og ændre religioner end islam. Saudiske skolebøger er proppet med tilsvininger af jøder, kristne og shiamuslimer. Kristendom tillades ikke i landet. Burde prinsen ikke hellere lave et Center for Muslimsk-Kristen forståelse i Riyadh?

Klaus Wivel om den saudiske prins Alwaleed Bin Talal i Weekendavisen.

Siden 2004, da den hollandske filminstruktør Theo van Gogh blev myrdet af en 26årig hollandsk-marokkaner, er titusinder af indfødte hollændere flyttet til andre lande på jagt efter et bedre liv. Alene i løbet af de første seks måneder af 2011 har 58.000 mennesker forladt Holland. Ifølge de hollandske statistikoplysninger skyldes den øgede udvandring hovedsageligt, at indfødte hollændere  forlader landet for at  bosætte sig andre steder. Tendensen er i færd med at forstærkes.

Senioranalytiker Soeren Kern på Document.no

Marxisten og ateisten Hedegaard skriver som en kristen kirkefader, der ved, at han har syndet. Et fremragende opgør og et præcist tidsbillede.

Henrik Gade Jensen i sin anmeldelse af "Ræven går derude, mor" i Jyllands-Posten.

Blandt dem, der accepterede resultatet, om end med frygt og bæven, er Egyptens koptiske kristne, som frygter, at en islamisk regering vil være endnu mere undertrykkende end det nuværende militærregime har været.

Rick Moran, Frontpagmag

Tusindvis af “unge frivillige” fra Det muslimske Broderskab var ved valgstationerne for at hjælpe analfabeter med at stemme og guide dem til at vælge deres parti.

Farid Zahran fra Egyptens Socialdemokratiske Parti, Ifølge ham blev mange kopterne også forhindret i at stemme, Frontpagemag

De sakkyndige mener han befinner seg i sitt eget vrangforestillingsunivers hvor alle hans tanker og handlinger styres av dette univers.

Statsadvokat Svein Holden om Anders Breivik, i Verdens Gang

Vi forstår ønsket om at beskytte unge menneskers sind med en liste over uanstændige ord. Men hvorfor inkludere Kristi navn? Hvad er uanstændigt? At forbyde det er en krænkelse af vores ret til at prædike evangeliet, og det støder kristne.

Katolikken John Shakir Nadeem om Pakistans ønske om at blokere Jesu navn i alle sms-beskeder i Politiken

Det er en ren fornøjelse at høre disse modige tegnere fortælle om deres liv og holdninger, og derfor er det så ærgerligt, at Anders Jerichow selv mister modet, når det drejer sig om hans egen avis. For Jerichow kunne jo have fortalt en spændende historie om Politiken, der svigtede ytringsfriheden under striden om Jyllands-Postens tegninger og forsøgte at lægge skylden for krisen på ledelsen af Jyllands-Posten.

Bent Blüdnikow om Anders Jerickows bog "Bladtegnere i globalt minefelt" i Berlingske

Jeg vil ikke skjule, at jeg tager hatten af for Lars Hedegaards selverkendelse og evne til at sætte det hele på spidsen. Hvad den mand ikke har skullet tåle af institutionaliseret dumhed. Ikke alene fra de gamle venstreorienterede kumpaner, der elegant gled ind i tapetet i politik, administration og medier, men så sandelig også fra små liberale ånder og degne blottet for civilcourage og intellektuelt format.
Navne er unødvendige her. De pågældende vil vide det.

Mikael Jalving om Lars Hedegaards erindringer i Jyllands-Posten