"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Brandstifterne i Berlin

19. august 2011 - Artikel - af Alex Ahrendtsen

Bilafbrænding er den nye trend i Tyskland. Politiet mistænker venstrekstremister for at være en hovedkraft bag brandene.

Fem unge fra det venstreekstreme miljø i Danmark er blevet sigtet efter terrorparagraffen. Politiet mener, at de står bag ildspåsættelsen af Politiskolen i Brøndbyøster.

De er også sigtet for at have forsøgt at futte Nordea af og for branden ved Rigspolitiets Datacentral i Hvidovre.

Forfærdeligt ville de fleste nok mene, men det er vand ved siden af det, der foregår i Berlin. Tyske medier afslørede  i går, at siden 2005 har ukendte gerningsmænd antændt 2.000 biler.

Alene i år er det hidtil blevet til 290. Og det sker i alle bydele. Det er ikke længere begrænset til det multikulturelle Kreuzberg.

Men ikke kun Berlin lider under brandattentaterne. Også i Hamborg, Göttingen, Frankfurt am Main og München bliver bilerne ”abgefacklet”.

Venstreekstrem bevægelse

Politiet mistænker den venstreekstreme bevægelse for at stå bag mindst en tredjedel af brandene, som derfor er politisk motiveret. Resten regner man med er efterabere og pyromaner, der er inspireret af venstreekstremisterne.

Selvom politiet har oprustet massivt med blandt andet helikoptere, er det svært at komme til livs. Brandstifterne er organiseret i små celler som f.eks. Bewegung für militanten Widerstand (Militær modstandsbevægelse).

Navnet er ikke uden en vis humor. Forkortet bliver det til BMW.

Dertil kommer, at de har udviklet en metode til hurtigt at få sat bilen i brand. De stikker tændbrikker ind gennem kølergitteret, sætter ild til og stikker af.

Så det åbne spørgsmål er, om danske venstreekstremister er motiveret af brandene i Berlin. Vi ved, at der er tætte bånd mellem berlinske og københavnske autonome. Vi ved også, at de opsat på at omstyrte samfundet og ynder at benytte sig af bål og brand.

Endnu har vi bilafbrændinger som i Tyskland til gode. Det er vel et spørgsmål om tid, inden man også herhjemme kaster sig over bilen, der jo er symbol på både frihed og kapitalisme.

Noget, som ekstreme ideologier altid har hadet inderligt.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg