"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Absurd: Wilders fremstilles som nazist og anklages for censur

25. februar 2011 - Artikel - af Sapphos redaktion

 .

Når den hollandske politiker, Geert Wilders, nægter at lade sig interviewe af en radiostation, der har fremstillet ham som nazist, er det et klokkeklart eksempel på censur. Sådan lyder den absurde påstand fra den hollandske radiostation, Vara, og fra Politiken-bloggeren Rune Engelbrecht Larsen.

Pigtråd og skrårem

Beskyldningerne om censur kommer efter, at den hollandske radiostation Vara har bragt ovenstående karikaturtegning af Wilders på sin hjemmeside. Tegningen følger det sædvanlige mønster, hvor man fremstiller islamkritikere – i det her tilfælde Geert Wilders – som nazister.

I det konkrete tilfælde er Wilders afbilledet som lejrvagt med skrårem, spanskrør og pistol i bæltet. På tegningen kommanderer han en række flygtninge ind i en brusekabine, mens man i baggrunden ser et pigtrådshegn.

Kvalmende

Wilders har efterfølgende kaldt tegningen for kvalmende og bedt om at få den fjernet. Det har radiostationen nægtet, hvorefter Wilders og hans parti PVV har aflyst en planlagt optræden på selv samme radiostation.

Det har fået radiostationen til at komme med beskyldninger om censur, og om at Wilders forsøger at påvirke stationens redaktionelle proces.

”Udtalt hykleri”

Herhjemme tog Politiken, der ikke med et ord har beskrevet den seneste udvikling i Wilders-retssagen, sagen op. Ifølge Peter Wivel var den en pendant til Muhammedkrisen med Wilders i rollen som undertrykkeren af ytringsfriheden. Ikke overraskende blev han fulgt op af Politiken-bloggeren Rune Engelbrecht Larsen.

På sin blog skriver han, at reaktionen er et udtryk for Wilders' ”udtalte hykleri”. Ifølge Engelbrecht Larsen kan man nemlig ikke på den ene side være fortaler for ytringsfrihed – og på den anden side være sur over at blive fremstillet som nazist.

Hvis man desuden tillader sig at aflyse et arrangement med det medie, der har karikeret én som nazist, ja så er konklusionen klar: Man er en hykler, der i virkeligheden slet ikke går ind for ytringsfrihed.

Absurd påstand

For læsere af Rune Engelbrecht Larsens blog vil det heller ikke komme som nogen overraskelse, at skribenten mener, det må være en sag for Trykkefrihedsselskabet:

”Gad vide, om Trykkefrihedsselskabet rykker ud med en kritik af Geert Wilders’ censur-krav og undsiger ethvert fremtidigt samarbejde?”, skriver han.

”Nej, det gør vi ikke. Påstanden om censur er fuldstændig absurd, og det er under vores værdighed at beskæftige os med Engelbrecht Larsens vrøvl,” lyder det kortfattede svar fra Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard.

 

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg