"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sakineh og islamisterne

30. januar 2012 - Artikel - af Helle Merete Brix

Sakineh: Dødsdømt, men stadig i live. Protesterne har gjort indtryk i IranHvad sketer der med Sakineh, den iranske kvinde, der blev dømt til stening for utroskab? Helle Merete Brix giver en opdatering.

SAPPHO, London: Sakineh Ashtiani. Blot at udtale navnet får Maryam Namazie til at se bedrøvet ud.

I en pause på en konference om blasfemi i det centrale London har jeg nemlig spurgt Namazie, grundlægger af organisationen One Law for All, om hvordan det går med Sakineh, som hun hedder blandt hendes støtter:

Den iranske kvinde, der blev fængslet i 2007, mistænkt for utroskab og medvirken til mordet på sin mand. Siden fulgte en kafkask retssag, proklamationer fra regimet om at hun ville blive stenet eller hængt, intimidering og fængsling af familiemedlemmer og advokater.

Sappho har ved flere lejligheder skrevet om sagen. Og Sakineh sidder stadig fængslet, kan Namazie fortælle.

Men det er støtten til Sakineh, der har holdt hende i live. For det iranske regime er ikke uberørt af de internationale protester og at man naturligvis stadig håber på hendes frifindelse.

Livsforlængende støtte

Namazie kan også fortælle, at der er et øget pres på One Law for All fra islamisternes side. For nylig blev organisationens talsperson Anne Marie Waters forhindret i at tale på et møde på et college i det centrale London. Islamister skabte begrundet frygt for de tilstedeværendes sikkerhed og arrangørerne, en ateistisk studenterorganisation, valgte at aflyse det.

"slamisterne har vind i sejlene. Men samtidig føler de sig presset. Man skal ikke overdrive deres betydning. Vi fortsætter som hidtil", erklærer Namazie, inden hun selv går på talerstolen og holder et glimrende oplæg om sharia og islamisterne. Det bliver der sikkert brug for længe endnu. 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg