"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Westergaards hjerte banker for dannebrog

17. november 2009 - Den løbende - af Uwe Max Jensen

ARBEJDSFERIE. Kurt Westergaard har ikke lagt pennen, selvom arbejdsgiveren Jyllands-Posten har sendt tegneren på ferie

Som Sappho kunne afsløre i går, har Jyllands-Posten sendt tegner Kurt Westergaard på en længere ferie i kølvandet på afsløringen af de seneste terrorplaner mod avisen. Ferie eller ej. Kurt Westergaard har ikke smidt pennen fra sig. Han har i stedet kastet sig over andre opgaver end illustrationen af Jyllands-Postens daglige kronik.

Således har Kurt Westergaard tegnet årets julemærke for Lions Club Midtdjurs. Westergaards julemærke forestiller et bølgende dannebrogsflag, hvor det ene af flagets røde felter er udskiftet med et rødt hjerte. Julemærket er trykt i 1000 ark hver med 20 mærker. Det kan købes i lokale pengeinstitutter, i brugser og hos købmænd på Midtdjurs.

Udstiller med tv-værtinde

Kurt Westergaard arbejder endvidere på en udstilling til Galleri Draupner i Skanderborg, hvor Westergaard i december viser 24 akvareller skabt med afsæt i H.C. Andersens eventyr. Med på Galleri Draupners juleudstilling er også den tidligere tv-værtinde Thera Hoeymans.

Der er fernisering på Galleri Draupners juleudstilling lørdag 12. december klokken 11-14.

Ingen middelvej

Det er ikke kun jyder, der viser interesse for Kurt Westergaards virke. Prestigiøse Yale University's universitetsavis The Yale Alumni Magazine bringer i sit ny nummer en længere artikel om Kurt Westergaards besøg på Yale. Artiklen bærer den interessante overskrift No middle ground (Ingen middelvej, red.). Artiklen kan læses her


Læs også Sappho's fødselsdagsportræt af Kurt Westergaard, " - Jeg bliver ved, til pennen falder ud af hånden på mig", og Katrine Winkel Holms kommentar "Vi har brug for flere Muhammed-tegninger"

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg