"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Pressemeddelelse:

Vi har brug for flere Muhammedtegninger


28. oktober 2009        Katrine Winkel Holm, næstformand i Trykkefrihedsselskabet

Terrorplanerne mod Morgenavisen Jyllands-Posten er et voldsomt anslag mod hovedhjørnestenen i et frit samfund: Ytringsfriheden.

I Trykkefrihedsselskabet er vi ikke overraskede over terrorplanerne. Hvad alle her kan se i makroformat, har vi de sidste fem år kunnet se i mikroformat:

Angreb og dødstrusler mod forfattere, journalister, politikere og kunstnere, der har tilladt sig at forholde sig kritisk og frit til islamiske dogmer, profeter og helligskrifter. Det gælder Salman Rushdie, Geert Wilders, Robert Redeker, Monireh Baradaran, Kurt Westergaard, Ehsan Jami, Ayaan Hirsi Ali og Theo van Gogh. Alle har været udsat for trusler. Nogle har måttet betale med deres liv for deres brug af det frie ord.

Kurt Westergaards og Flemming Roses urokkelige reaktion på de seneste islamiske terroristers planer, viser vejen frem for det danske samfund:

Vi må ikke bøje os. Ikke afstå fra at kritisere, håne, spotte og latterliggøre, hvad vi vil. Vi har som samfund intet at beklage. Det var ikke Muhammedtegningerne, der satte Mellemøsten i brand. Det var imamerne, der var brandstiftere.

Derfor har vi ikke brug for færre Muhammedtegninger. Vi har brug for flere. For det er kun, når vi benytter ytringsfriheden ubeskåret, at vi forsvarer den.

På Trykkefrihedsselskabets vegne

Katrine Winkel Holm
Næstformand i Trykkefrihedsselskabet