"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Stop Islamiseringen af Danmark demonstrerer mod øksemandens moské

20. maj 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) demonstrerer fredag klokken 17 under parolen "Ingen moskeer i vores gader!" mod moskéen Kulturel Forening for Børn og Unge i Aalborg. Den 28-årige somalier, MMG, der nytårsdag overfaldt tegneren Kurt Westergaard med en økse, var i en årrække aktiv i netop denne moské.

SIAD's demonstrationen begynder foran Hovedbiblioteket i Aalborg, bevæger sig rundt om Frederikstorv og slutter på Danmarksgade (moskéen har adresse på Danmarksgade 41, red.). Det fremgår af en pressemeddelelse offentliggjort på SIAD's hjemmeside.

SIAD's demonstration bliver ikke den eneste på Danmarksgade fredag eftermiddag. "Initiativet for Mangfoldighed i Aalborg" har indkaldt til en "demonstration for mangfoldighed og sammenhold på tværs af kulturer" på Louiseplads (der støder op til Danmarksgade, red.) fredag klokken 16.

Talere ved denne demonstration er Niels Grymer, sognepræst ved Margrethekirken i Aalborg, og Daniel Nyboe Andersen der er medlem af byrådet i Aalborg for Det Radikale Venstre. Daniel Nyboe Andersen er desuden medlem af Folkeoplysningudvalget i Aalborg Kommune, der over en årrække har støttet Kulturel Forening for Børn og Unge med et millionbeløb

"Initiativet for Mangfoldighed i Aalborg" udtaler i forbindelse med demonstrationen klokken 16, at "Danmarksgade er et område med liv og plads til forskelligheder - men nu vil foreningen "Stop islamiseringen Af Danmark" holde en demonstration imod moskéer. Derfor må vi stå sammen om at bevare tolerancen og respekten for hinanden."

Fik nej til demonstration på Vibevej

SIAD ønskede tidligere på året at gennemføre en demonstration mod den kommende stormoské på Vibevej i Københavns Nordvest-kvarter. Det blev forhindret, da SIAD af Københavns Politi fik påbud om at flytte demonstration fra Vibevej til en anden lokalitet. SIAD har nu genanmeldt demonstrationen på Vibevej, og den vil sandsynligvis finde sted 28. august.

Læs mere om Kulturel Forening for Børn og Unge her

Lørdag klokken 15 til 16 holder foreningen "Nej til Irans Prestige Projekt (Stormoske)" en manifestation overfor moskéen på Vibevej 25. Ifølge arrangørerne omfatter manifestationen "udstilling af det iranske regimes virke, talere fra fællesinitiativets side & fællessange på dansk og iransk".

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg