"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Nye stemmer på Human Rights Service

27. oktober 2009 - Den løbende - af Helle Merete Brix

Human Rights Service i Norge er en uundværlig aktør i den norske og skandinaviske debat om indvandring og integration. Nu styrker organisationen sin internationale profil med nye stemmer, bl.a. amerikansk-norske Bruce Bawer.

Human Rights Service i Norge HRS) har eksisteret siden 2001. Organisationens fokus er indvandring, integration med mere og den er blevet en uundværlig informationskilde og aktør i den norske og skandinaviske debat.

Frontfigurerne i HRS er Rita Carlsen og Hege Storhaug.  Daglig leder er Rita Carlsen, der bla. er uddannet cand.paed fra Oslo Universitet og har arbejdet som blandt andet forsker på Norsk Institut for Forskning og Uddannelse.

Informationsleder er journalisten Hege Storhaug, der blandt andet har boet og arbejdet to år i Pakistan. Storhaug er forfatter til adskillige fremragende bøger om indvandring og islamisme i Norge. Hun har senest udgivet bogen Rundlurt: Om indvanndring og islam i Norge og sidder også i Trykkefrihedsselskabets nye rådgivende råd. Da Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose i 2007 som den første modtog Sapphoprisen, var det Hege Storhaug der begrundede tildelingen.

Jeg har selv igennem flere år bidraget med kommentarer til HRS. Nu udvider Human Rights Service, og fremover vil også den amerikansk-norske forfatter Bruce Bawer være tilknyttet HRS. Bawer, hvis internationale bestseller While Europe Slept kom i dansk udgave (Sov Sødt Europa) på Trykkefrihedsselskabets Bibliotek i 2008, har senest udgivet bogen Surrender: Appeasing islam, sacrifising freedom.

Ansættelsen af Bawer er også en opprioritering af HRS´internationale profil. For Bawer vil ikke blot publicere egne kommentarer og artikler, men vil også oversætte væsentlige HRS-artikler til engelsk, oversætte udenlandske artikler til siden og korrdinere bidrag fra internationale kommentatorer.

I dag bidrager således den verdenskendte amerikanske professor emerita i psykiatri og kvindestudier Phyllis Chesler med en kommentar på HRS om hendes oplevelser som ung hustru i Afghanistan. Oplevelser, der har formet hendes opfattelse af islams syn på kvinden. Kommentaren, oversat til norsk af Bawer, kan læses her

Læs også Bruce Bawers kommentar på engelsk om Tingbjerg

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg