"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kurt Westergaard støtter Medina

9. juni 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Muhammed-tegneren opfordrer Medina til at stå fast

Sangerinden Medina blev overfaldet med rådne æg, da hun gav koncert i Ishøj. Ifølge B.T. finder en gruppe unge indvandrere sangerindens valg af kunstnernavn provokerende, da Medina samtidig er navnet på en hellig by for muslimer. Derfor kræver de, at sangerinden skifter navn.

B.T. har talt med Muhammed-tegneren Kurt Westergaard om episoden, og han opfordrer Medina til at ignorere truslerne og fortsætte.

"Men hun skal bare stå fast og fortsætte. Historien viser, at det ikke nytter at slå bak og gå på kompromis på det her område. Vi har givet alt til disse mennesker, som intet havde, da de kom, og det eneste, vi beder om til gengæld, er, at de respekterer vores kultur og vores demokrati," siger Kurt Westergaard til B.T.

Kurt Westergaard mener, at de unge mænd bag æggekastene er splittet mellem to kulturer.

I skal ikke ødelægge det for os

Medina gav selv overfaldsmændene en opsang under koncerten i Ishøj. Ifølge B.T. sagde sangerinden følgende fra scenen:

"Der er nogle, der er blevet dårligt opdraget derhjemme. Og jeg synes, at det er rigtig, rigtig respektløst over for dem, der er kommet for at have det godt, at I så fucker det op på den måde. Det er fair, at I ikke kan lide min musik, og at I er kommet for at kaste med fucking rådne æg, eller hvad det er for noget. Men de forældre, der har jer, de skulle skamme sig! I skal ikke ødelægge det for os, der har det godt og er glade. Det er en fucked up opførsel."

Trusler mod gymnasieelev for at synge Allah

Da den 17-årige gymnasieelev, Nikoline Astrid Nielsen, i januar indspillede en hyldestsang til Kurt Westergaard og lagde videoen på YouTube, blev hun offer for talrige trusler på Facebook. Der var ikke alene vrede over, at hun støttede Kurt Westergaard med sin sang. Der var også udbredt vrede over, at hun i sangen fremsiger et ord, der kan minde om Allah.

Videoen kan ses her

Medina spiller fredag i Nordborg på Als. Lørdag aften spiller Medina på musikfestivalen Haze over Haarum. Herefter gælder det Grøn Koncert og optrædener på blandt andet Kløver Rock i Ølgod, Ikast Musikliv og på Køge Beach Party lørdag 19. juni.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg