"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hvem kan kalde sig Medina i Ishøj?

8. juni 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Popfænomenet Medina blev angrebet med rådne æg under en koncert i Ishøj. Lokale unge kræver, at hun skifter navn.

Popsangerinden Medina blev angrebet med rådne æg af en gruppe unge med indvandrerbaggrund, da hun gav en gratiskoncert i Ishøj. Popsangerinden Medina er kendt for at være letpåklædt, når hun optræder, og hendes tekster har ofte erotisk karakter. Medina er samtidig navnet på religionsstifteren Muhammeds sidste hvilested, den hellige by Medina i Saudi-Arabien. Ifølge B.T. var den cocktail årsag til, at Medina blev angrebet. Eller som en anonym kilde formulerer det overfor avisen:

"Mænd kan godt gå i t-shirts og shorts og vise bar hud. Sådan noget må piger ikke i islam. Medina er en hellig by for muslimer, og derfor skal hun ændre navnet. Når hun har et navn, der er så betydningsfuldt for islam og laver en video, hvor hun viser røv til publikum, så viser hun religionen lort."

Club Medina

I Ishøj findes der et værested for unge, der hedder Club Medina. På Ishøj Kommunes hjemmeside beskrives værestedet således:

"Club Medina er en klub, hvor alle er velkomne og rummeligheden er i højsædet. Club Medina er således også et sted for de unge, der ellers ikke benytter de gængse muligheder i kommunen."

Værestedet på Industrivangen 23 i Ishøj blev kendt udenfor de kommunale budgetter, da det ved en politirazzia blev afsløret, at Club Medina blev benyttet som skjulested for et større våbenlager.

Forsøgte at brænde kirken ned

I 1997 forsøgte en gruppe unge at brænde den nyopførte Vejleå Kirke i Ishøj ned. Gruppen angreb kirken med brandbomber. Årsagen til brandbombeangrebet var en kombination af utilfredshed med politiet og misnøje med, at man brugte 50 millioner kroner på at opføre en kirke i området.

I 1996 var der også problemer i Ishøj, da forfatteren Salman Rushdie fik overrakt EU's litteraturpris - Aristeion-prisen - på kunstmuseet Arken ved Ishøj Strand. I den forbindelse udtalte Sarek - en 18-årig studerende fra Ishøj - følgende til B.T. ("Dødsdommen er retfærdig", 13. november 1996):

"Salman Rushdie skal dø. Han har fyldt verden med en masse løgne om Islam. De iranske præsters dødsdom er rigtig og bør stå ved magt. Vi er rasende over, at han skal have sin EU-pris netop her i Ishøj, hvor der bor så mange muslimer. Det er en hån mod os! Jeg er ikke i tvivl: Hvis jeg stod ansigt til ansigt med Salman Rushdie, og jeg tilfældigvis havde et våben i hånden, ville jeg let kunne blive morder. Jeg har aldrig læst hans bog "De sataniske vers", og har ikke lyst til det. Jeg ved bare, at han har sagt en masse løgne om Muhammed, og han har sat vores tro i et meget dårligt lys verden over. Det er nok for mig til, at han bør dø. Jo før, jo bedre. Det er vanvittigt at give sådan en mand en EU- pris!"

Mohammed Mamun - 18 år og fra Ishøj - supplerede overfor avisen:

"Salman Rushdie er en løgnhals, simpelthen. Jeg synes stadig, han skal dø. Fatwa'en - dødsdommen - var og er en retfærdig afgørelse. Jeg ved godt, det er otte år siden, han skrev "De sataniske Vers". Men hans forbrydelse er efter min mening så stor, at den aldrig bliver forældet. Det er hans skyld, at folk tror, Islam er en dårlig religion. F.eks. tror mange, at vi nærmest mishandler kvinder. Jeg synes, det er noget møg, at man vælger Ishøj som det sted, hvor han skal have sin pris. Kunne man ikke ha' valgt et lidt mindre provokerende sted? Man skulle hellere bruge nogen af de mange penge, det koster, til at gøre det bedre at være indvandrer her."

Ahmet - 22 år og studerende - blev af B.T. citeret for følgende:

"Jeg tror såmænd, Salman Rushdie er en glimrende forfatter. At han skriver godt. Sine meninger om Islam burde han bare have holdt for sig selv. Når man spotter vores Gud, beder man jo nærmest om at blive dømt til døden."

Mohammed, en 50-årig butiksejer, manede dog til besindighed:

"Som ægte muslim handler det om at have et godt hjerte. Så personlig synes jeg nok, at det er lidt voldsomt at opretholde den dødsdom."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg