"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Har fået kurt westergaard flip, jeg elsker den mand!

20. januar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Mens chefredaktører, auktionshuse og meningsdannere svigter på stribe, er forsvaret af hævdvundne danske frihedsrettigheder overladt til en 17-årig studine fra Silkeborg

Danske aviser vil ikke længere trykke Kurt Westergaards Muhammed-tegning. Auktionshuset Lauritz.com tør slet ikke røre ved noget, der har været så meget som i nærheden af Westergaards karakteristiske pen, og anerkendte meningsdannere taler i dag om selvcensur som et gode. Men hvor de alle har lagt sig faldt på maven for middelalderlige mørkemænd og voldsfanatikere, har en ung blond pige rejst sig som et eksempel til efterfølgelse i den standende værdikamp.

17-årige Nikoline Astrid Nielsen har under kunstnernavnet Nikolinenikki indspillet hyldestsangen "Farlig romance" til Kurt Westergaard, og i sin statusopdatering på Facebook tøver den 17-årige hf-studerende fra Silkeborg heller ikke med at bekende kulør:

"har fået kurt westergaard flip, jeg elsker den mand!"

Støtte på en sjov måde

Sappho har talt med Nikoline Astrid Nielsen og spurgt til videoen.

"Min venindes papfar ejer det galleri (Draupner, red.), der udstiller Kurt (Westergaard, red.), og så fik jeg ondt af ham i dag, og så var jeg nødt til at lave videoen," fortæller Nikoline Astrid Nielsen.

Er der en dybere mening med din video?

"Den er selvfølgelig humoristisk. Men jeg vil gerne vise, at der er nogen, der vil sætte ansigt på, at de støtter Kurt Westergaard, og så gøre det på en lidt sjov måde, så det er noget, folk gider at se på," fortæller Nikoline Astrid Nielsen.

Er det rigtigt, at du arbejder på en engelsksproget version?

"Der er flere, som har opfordret mig til at lave en engelsk udgave, og jeg har allerede skrevet en engelsk tekst. Så det kan godt være, at den kommer på et tidspunkt," siger Nikoline Astrid Nielsen.

Farlig romance er lagt ud på YouTube og tirsdag aften set 261 gange. Videoen har indhentet flere begejstrede kommentarer. Blandt andet opfordrer den kendte digter Peter Dyreborg til, at der bliver lavet en engelsk version:

"Kom fluks i gang og lav en engelsk version - den sang kan sagtens gå verden rundt, så... kom i gang nu nu NU NU NU!!!"

"Farlig romance" kan ses her

Læs også

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg