"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Ibn Warraq medarbejder ved Sappho

15. april 2010 - Artikel - af Sapphos redaktion

Sapphos vellykkede lancering af Fonden for Kritisk Journalistik har tilført tidsskriftet så mange ressourcer i form af frivillige donationer, at vi nu har fået mulighed for at knytte den internationalt anerkendte islam-ekspert Ibn Warraq til redaktionen.

Hans første bidrag, Saudisk-finansierede skoler prædiker had og krig står at læse i dagens udgave af Sappho. Klik her for at læse Ibn Warraqs artikel.

Foreløbig er det aftalen, at Ibn Warraq skal skrive for Sappho to gange om måneden.

Ibn Warraq er her landet især kendt for bogen Why I am Not a Muslim (Derfor er jeg ikke muslim), der kom i dansk oversættelse i 2004, og som hører til de uomgængelige værker for enhver, der vil forstå islam. Lars Hedegaard oversatte bogen, og det er også ham, der vil stå for oversættelsen af Ibn Warraqs bidrag til Sappho.  

Sapphos administrerende chefredaktør Helle Merete Brix udtaler sin store glæde over det kvalitetsløft, som Ibn Warraqs bidrag vil tilføre tidsskriftet.

"Men vi har flere planer om at tilknytte skribenter af samme tyngde. Ibn Warraqs medarbejderskab er et bevis på, at folk får noget håndgribeligt ud af deres økonomiske bidrag," siger Helle Merete Brix.

"Jo flere midler, der tilflyder Fonden for Kritisk Journalistik, des bedre kan vi gøre Sappho."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg