"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Et anderledes syn på Danmark

6. juni 2011 - Artikel - af Lars Hedegaard

Bogen om Danmark udkommer i USA i juli.

Amerikaneren Norman Berdichevsky har skrevet en bog om Danmark, der for en gangs skyld ikke portrætterer os som en samling islamofobe fremmedhadere.

Den amerikanskfødte, men dansktalende geograf og kulturskribent Norman Berdichevsky er blevet så træt af den monotont dårlige omtale, der bliver Danmark til del i visse udenlandske medier, at han har skrevet sin egen bredt anlagte indføring i dansk kultur og historie. Bogen, der har fået titlen “An Introduction to Danish Culture”, udkommer i USA senere på sommeren.

I modsætning til tidens toneangivende meningsmagere har Berdichevsky ønsket at fremhæve det bedste ved danskerne og den danske kultur.

Resultatet er blevet, hvad forfatteren selv betegner som et realistisk billede af, hvad han har lært af mange års studier og lange ophold i Danmark.

Desuden har det ligget ham på sinde i disse Muhammedtider at udtrykke sin taknemmelighed over det danske folks hjælp til jøderne under 2. Verdenskrig.

Indholdet spænder vidt. Her er kapitler om bl.a. Danmark som søfarende nation, dansk vindkraft, Bornholm, Færøerne, Grønland, de gamle vestindiske øer, gågader, jødiske kirkegårde, dansk tolerance, det danske sprog, Piet Hein, Victor Borge, Grundtvig, Kierkegaard for begyndere, H.C. Andersen, der indtager en særlig plads i Berdichevskys hjerte, Tycho Brahe, Niels Bohr, Karen Blixen, Knud den Store og danskervældet i England, den dansk-tyske grænsestrid fra og med 1815 og myten om kong Christians jødestjerne.

Alt i alt en meget anderledes kulturfører.

Læs Norman Berdichevsky begrundelse for at skrive bogen her.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg