"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Borgerlig avis bruger voldsdømt autonom som sandhedsvidne

26. januar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Netavisen 180Grader når et nyt lavpunkt i sin hetz mod Trykkefrihedsselskabet

Netavisen 180Grader har i længere tid ført kampagne mod Trykkefrihedsselskabet og ikke mindst selskabets formand Lars Hedegaard. 180Grader er i egen optik "Danmarks borgerlige netavis" med "et klart liberalistisk sigte". Men når det gælder 180Graders fortsatte hetz mod Trykkefrihedsselskabet kan alt, herunder usande og udokumenterede beskyldninger, bruges.

Det vidner en ny postering hos 180Grader om. Her viderekolporterer 180Graders blogger Lars Pilegård en historie fra det venstreradikale nyhedssite Modkraft. Modkrafts historie omhandler YouTube-stjernen Nikoline Astrid Nielsen og er skrevet af Modkrafts journalist Rune Eltard-Sørensen.

Rune Eltard-Sørensen er to gange dømt for fysiske overfald på politiske meningsmodstandere Christiansborg. I sin praktiktid som ansat i Dansk Journalistforbund rådgav Rune Eltard-Sørensen autonome århusianere til ikke at tale med journalister. Det skete i øvrigt fra Dansk Journalistforbunds egen telefon. Et forhold 180Graders ansvarshavende redaktør Ole Birk Olesen fandt grund til at problematisere i en artikel på 180Grader i august 2008.

I 2010 videreformidler 180Graders blogger Lars Pilegård fuldstændig ukritisk Modkrafts historie, og 180Grader ophøjer dermed en voldsdømt autonom til sandhedsvidne.

Ingen belæg for påstande

Da jeg er nævnt i 180Graders postering, vil jeg knytte et par opklarende kommentarer til posteringens postulater.

Lars Pilegård skriver:

"Om den 17-årige Nikoline Astrid Nielsen selv har udtænkt og lavet den video til støtte for Kurt Westergaard, som er blevet set af 132.000 mennesker på YouTube, det står hen i det uvisse."

Der er ikke skyggen af belæg for 180Graders insinuation, der fremsættes uden argumentation.

Lars Pilegård skriver videre:

"Men det står klart, at det var Uwe Max Jensen, kunstneren som skriver for Trykkefrihedsselskabets tidsskrift Sappho, der sørgede for at lancere videoen, idet han sendte en mail med video og et interview med Nikoline Astrid Nielsen til Midtjyllands Avis, som derefter skrev en artikel om den unge blonde ytringsfriheds-stjerne."

Jeg sendte en mail til Midtjyllands Avis, da jeg mente, at min artikel om Silkeborg-pigen Nikoline Astrid Nielsens video kunne have lokal interesse. Men det er selvfølgelig ikke korrekt, at Sappho skulle være i stand til at lancere en video i Midtjyllands Avis.

Et lavpunkt

180Graders vedvarende hetz mod Trykkefrihedsselskabet har med 180Graders ukritiske viderekolportering og afskrift af Modkrafts mildest talt tyndbenede historie nået et nyt lavpunkt, hvad angår manglende dokumentation for fremførte påstande og bevidst proportionsforvrængning.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg