"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Farlig romance hitter på YouTube

21. januar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Nikolinenikki's hyldest til Kurt Westergaard er blevet et hit på nettet

17-årige Nikoline Astrid Nielsens støttesang til Kurt Westergaard – Farlig romance – er blevet et gigantisk hit på YouTube. I løbet af halvandet døgn er videoen til Farlig romance blevet set 66.171 gange og har høstet 1433 kommentarer. Desuden har flere landsdækkende medier omtalt videoen, og onsdag aften blev Nikoline Astrid Nielsen ringet op af Kurt Westergaard, der takkede hende for sangen.

Nephew, der ligesom Nikoline Astrid Nielsen har rødder i Silkeborg, er Danmarks førende rockorkester. Videoen til gruppens engelsksprogede hit 007 Is Also Gonna Die er til sammenligning blevet set 401.669 gange og har fået 847 kommentarer i løbet af de otte måneder, videoen har været tilgængelig på YouTube. På den baggrund må det siges at være fuldstændig exceptionelt, at Farlig romance er blevet set over 60.000 gange på halvandet døgn.

Støtte til Nikoline

På nettet og på Facebook har Nikoline Astrid Nielsen fået stor anerkendelse for sit mod og sin offentlige støtte til Kurt Westergaard. Der har imidlertid også været enkelte negative røster blandt de mange, der har kommenteret hendes video. Derfor er videoen nu ledsaget af følgende forklaring:

”Jeg udtrykker ikke fremmedhad, jeg har ingen religion, jeg accepterer alle kulturer - og min sang har intet med muhammed tegningerne og gøre! Det er en støtte til den stakkels mand Kurt W - og en hyldest til ytringsfriheden!”

De negative kommentarer har i øvrigt fået Oliver Hansen fra København til at lave støttegruppen Nikoline Astrid Nielsen Official Support Group. Den har i øjeblikket 910 medlemmer.

De kan se Farlig romance ved at klikke på dette link

Læs også: Nikoline vil kysse og kramme Kurt Westergaard

Læs interview med Nikoline Astrid Nielsen alias Nikolinenikki her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg