"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

En ytringsfrihedsforkæmper fylder rundt: Lars Vilks fødselsdag fejres i København 20. juni

19. juni 2016 - - af Redaktionen

Forsiden af den nyudkomne bog om Lars Vilks, skrevet af Helle Merete Brix og Uwe Max Jensen

Trykkefrihedsselskabet var de første i Danmark til at støtte den svenske kunstner Lars Vilks. Nu kommer bogen om ham, og forfattere og forlag inviterer medlemmer/støtter af Trykkefrihedsselskabet til fødselsdag og bog-release:

Den 20. juni klokken 16-18 et skønt sted i det centrale København

Denne dag, den 20. juni, fylder den svenske kunsthistoriker og muhammedtegner Lars Vilks 70 år. Samme dag udkommer den første bog nogensinde om ham: Man forhandler ikke med et maskingevær: en bog om manden og kunstneren Lars Vilks

Bogen har forord af billedhugger, professor Bjørn Nørgaard. Den er på 96 sider og illustreret, herunder med tegningen af verdens mest berømte hund, rundkørselhunden.

Bogen er skrevet af grundlæggerne af Lars Vilks Komiteen, journalist og forfatter Helle Merete Brix og journalist og billedkunstner Uwe Max Jensen. Den udgives af Document forlag, et nystartet dansk forlag, der er en udløber af den lille, uafhængige tænketank Document i Norge.

Forfatterne, Lars Vilks Komiteen og Document inviterer til et par hyggelige timer i samvær med Vilks og mennesker, der er ytringsfriheden venligt stemt. Der vil være korte taler - herunder af Trykkefrihedsselskabets formand - samt vin og kage og naturligvis også mulighed for at købe en bog. Den koster kr. 199. KUN kontant betaling. 

N.B.: Vær opmærksom på, at stedet for eventen først offentliggøres et par dage før. 

N.B.: Der er, ikke overraskende, massiv sikkerhed omkring arrangementet. Man kan heller ikke, som ved en almindelig reception, komme, når man vil. Alle deltagere er nødt til at være på stedet senest 15.45 grundet sikkerhedstjek. Man kan naturligvis gå fra arrangementet, når man vil. 

Hvis du ønsker at deltage: Send en mail til Helle Merete på [email protected] senest tirsdag den 14. juniDer er et begrænset antal pladser, og det er først-til-mølle princippet. 

Et par dage før arrangementet finder sted, sender vi besked om, hvor det foregår.

Vel mødt!


Med venlig hilsen

Helle Merete Brix, Uwe Max Jensen og forlægger Hans Rustad

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg