"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Universitet censurerer samlejebevægelser

22. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Det er ikke kun kombinationen Muhammed og bombe, der er for hård kost for Aalborg Universitet. I efteråret udelukkede universitetet en video fra en konkurrence, fordi en studerende imiterede et samleje.

Som det vil være læsere af Sappho bekendt, har Aalborg Universitet censureret en plakat, der reklamerede for et debatarrangement mellem Lars Hedegaard og Abdul Wahid Pedersen hos den politiske studenterorganisation Frit Forum i Aalborg . Kurt Westergaards Muhammed-tegning indgik som et delelement af plakaten, og universitetsdirektør Peter Plenge afviste at lade universitetet trykke plakaten af hensyn til muslimers religiøse følelser og af frygt for repressalier fra militante muslimer.

Det er anden gang på kort tid, at Aalborg Universitet censurerer tiltag fra studerende. I efteråret 2009 udelukkede Aalborg Universitet en video fra en markedsføringskonkurrence, der skulle trække nye studerende til universitet. Videoen, der er skabt af to studerende ved Aalborg Universitet – Dennis Guldbrandsen og Tue Jeppesen – blev en stor succes på YouTube. Men da videoen viste en ung mandlig studerende, der på sin færd rundt på Aalborg Universitet laver samlejebevægelser på alt, han møder på sin vej, blev videoen udelukket fra konkurrencen.

”Der står tydeligt i konkurrencebetingelserne, at film med overdrevent fokus på sex og alkohol ikke med i konkurrencen. Det er vilkårene, fordi vi administrerer skatteyderpenge. Vi kan ikke lægge navn til sådan en video – det vil kun skabe konflikt. Så vil befolkningen og ministeren sige ”er det virkelig sådan noget, de bruger skatte­yderpengene på oppe i Aalborg”,” sagde kommunikationsmedarbejder Allan Clausen fra Aalborg Universitet til Information som forklaring på udelukkelsen.

Dennis Guldbrandsen og Tue Jeppesen udtrykte på deres side skuffelse over, at deres video blev udelukket fra konkurrencen.

”Vi har ikke prøvet at støde nogen. Det er faktisk underligt at tolke filmen seksuelt – for han (den studerende, der laver samlejebevægelser i videoen, red.) er fuldt påklædt, og musikken er absurd. Og så er det kun døde ting, han har omgang med. Der er ikke nogen mennesker, så det er ret usexet, synes vi,” sagde Dennis Guldbrandsen til Information.

Videoen slutter i øvrigt med en analerotisk reference, da den unge mandlige studerende laver samlejebevægelser liggende ovenpå Aalborg Universitets vartegn – en stjerne udført af kunstnertrioen Stig Brøgger, Hein Heinsen og Mogens Møller.
Videoen kan ses her.

Mere om sagen i Københavns Universitets organ Uniavisen

Debatmødet mellem Lars Hedegaard og Abdul Wahid Pedersen finder sted onsdag 24. februar klokken 17-19 i Frit Forum Aalborgs lokaler på Kastetvej 24. Der er gratis adgang til arrangementet.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg