"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Duelmøde mellem Lars Hedegaard og Abdul Wahid

11. februar 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

FRIT FORUM. To af Danmarks mest markante meningsdannere krydser klinger.

24. februar mødes Lars Hedegaard, formand for Trykkefrihedsselskabet, og imam Abdul Wahid Pedersen til en såkaldt fyraftensdebat i Frit Forum i Aalborg. De to debattører skal med udgangspunkt i Jyllands-Posten Muhammed-tegninger diskutere under overskriften: ”Hvor går grænsen for ytringsfrihed?”

Jyllands-Posten publicerede i efteråret 2005 12 tegninger af religionsstifteren Muhammed, hvilket startede en heftig diskussion om grænserne for ytringsfrihed og debatkulturen i det offentlige rum. Positionerne har siden været trukket hårdt op, og forsvaret for eller modstanden imod offentliggørelsen af tegningerne i Jyllands-Posten har været mange. Frit Forum Aalborg har derfor taget initiativ til en debat, der ifølge foreningen forsøger at finde rammerne for ytringsfrihed.

Lars Hedegaard og Abdul Wahid Pedersen har markeret sig markant i debatten og fremført vidt forskellige holdninger til, hvordan ytringsfriheden skal fortolkes og bruges, og deres argumenter på ytringsfrihedens vegne har ofte været på kollisionskurs. Nu sætter de to debattører hinanden stævne for første gang.

Det sker i Frit Forum Aalborg.

Onsdag 24. februar klokken 17-19.

Kastetvej 24, 9000 Aalborg.

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg