"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sappho får sin egen stribe – og to nye medarbejdere

14. september 2010 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Sappho kan i dag præsentere sin egen stribe, Ved profetens skæg, og to nye medarbejdere, tegneren Niels Thomsen og journalisten Helle Baldersbæk

Fra respekt til respektløshed

Man vil ikke finde respekt for religiøse følelser endsige frygt for at krænke dem i Sapphos nye stribe Ved profetens skæg. At tegningerne næppe vil falde i god jord hos vogterne af den gode tone tager manden bag den satiriske pen, den 53årige tegner Niels Thomsen, dog roligt. Han er en garvet bladtegner, der tidligere har leveret til bl.a. BT og Weekendavisen. Thomsen har ikke altid været tilhænger af hån, spot og latterliggørelse. Han siger selv:

”Da Jyllands-Posten trykte Muhammedtegningerne anså jeg det faktisk for at være en unødig, dum provokation, men da tingene begyndte at spidse til, vendte jeg på en tallerken. Den ynkelige mangel på opbakning til Muhammedtegnerne fra de øvrige danske bladtegnere rystede mig. Tøger Seidenfaden, der gemte sig under skrivebordet, og udsendte bulletiner om, at "det koster ikke så meget at sige undskyld", fik børstet det sidste kulturradikale støv af mig, og en ægte værdikriger var født”.

Afsky for politisk korrekthed

Thomsen får følgeskab af Helle Baldersbæk, der fremover jævnligt vil levere artikler til Sappho. Helle Baldersbæk er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1982. Hun har hovedsageligt beskæftiget sig med lokaljournalistik og har haft lokalpolitik som primært stofområde, men har også dyrket features og reportager, og har ikke mindst skrevet om kirkerne, og hvad der relaterer sig til dem. Den 60årige Baldersbæk siger selv, at hun afskyr politisk korrekthed og hykleri. Og det er lige præcis hykleriet bag den multikulturelle facade, som hun både indfølende og præcist har indfanget i de to artikler, som Sapphos læsere hidtil har haft fornøjelsen af at kunne læse, historien om en muslimsk pige i Danmark, Vi troede det ville blive nemt, og historien om politisk korrekt berøringsangst i børnehaven, Multikultur på mikroplan: Et stykke med spegepølse.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg