"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Folkemødet: Geert Wilders og Flemming Rose om ytringsfrihed

Dato: Lørdag 13. juni 2015

Tid: 13:00 - 14:00

Sted: Kongeskærskolens aula, Strandvejen 14, Allinge

Mød to internationalt kendte symboler på ytringsfriheden

Det er to internationalt kendte symboler på ytringsfriheden og kampen for den, som Trykkefrihedsselskabet inviterer til debat med på Folkemødet.

Geert Wilders, lederen af det hollandske Frihedsparti, der i over 10 år har levet med dødstrusler og som for ganske kort tiden siden var genstand for islamisk terror i USA.

Og Flemming Rose, Jyllands-Postens navnkundige redaktør, der søsatte Jyllands-Postens Muhammedtegninger i 2005, og siden har måttet betale prisen for det.

To modige mænd, der står i frontlinjen i vor tids kamp om ytringsfriheden, men også to mænd, der er indbyrdes uenige.

Flemming Rose har bl.a. kritiseret Wilders for at være dobbelmoralsk,  fordi han ikke selv er parat til at efterleve de principper, han hylder. Ifølge Rose er han for eksempel ikke parat til at give muslimer i Holland samme religions- og ytringsfrihed, som han ønsker for alle andre. 

Wilders derimod mener kritikken er forfejlet og slår i disse uger til lyd for at offentliggøre nye Muhammedtegninger – noget som Jyllands-Posten for længst er gået bort fra. 

Oplev de to udveksle synspunkter og hør dem give deres bud på truslerne mod vores frihed og hvad vi kan gøre for at overvinde dem.

 

NB: Mødet er flyttet fra Strandvejens mødetelt til Kongeskærskolens aula, Strandvejen 14.