"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Godt farverigt nytår

23. december 2010 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Statsanklageren, den store stygge ulv, på arbejdeSappho ønsker glædelig jul og godt nytår - og udlægger årets julekort.

En politisk korrekt, grå verden

Måske er der nogen, der blev lidt desorienterede, da de modtog årets julehilsen fra Trykkefrihedsselskabet. Hvad skal en ulv på sommerfuglejagt i noget, der ligner en præstekjole, lige betyde? Kortet er tegnet af hollandske Gregorius Nekschot, så "præstekjolen" er den hollandske, juridiske embedsdragt og henviser selvfølgelig til statsanklageren, der i 2008 rejste tiltale mod Nekscot for hadefuld tale, men efter to år frafaldt den igen. Eller med Nekschot egne ord:

”Ytringsfriheden er truet. Lovgivning mod fornærmelser, hadefuld tale og diskriminering - åben for fortolkning - lægger hindringer i vejen for kunstnere. Anklagere har nu værktøjer til at lukke munden på afvigende meninger i en politisk korrekt og grå verden. Gregorius Nekschot, som blev arresteret og fængslet i maj 2008, måtte kæmpe en retslig kamp mod anklageren i mere end to år. Til sidst frafaldt anklageren sagen i september 2010. Støtten fra Trykkefrihedsselskabet viste sig særdeles værdifuld. Gregorius ønsker dig et farverigt 2011.”

Hvem bliver den næste i nettet?

Sappho siger tak til læserne for det gamle år og tilslutter sig samtidig Nekschots nytårsønske. Ytringsfriheden er nemlig truet, ikke kun af voldelige islamister, men af hate speech-lovgivning, og vi skal ikke langt ind i 2011, før vi mindes om det: I januar skal Sabaditsch-Wolff og Lars Hedegaard  for retten, i marts er det Geert Wilders´ tur til at tage plads på anklagebænken. Det eneste, de har gjort sig skyldige i, er at ytre afvigende meninger om islam.

Statsanklageren, der heldigvis ikke fik Nekschot i netten, får med andre ord masser af lave i 2011. Det samme gør Sappho.

Glædelig jul og godt nytår.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg