"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Far, mor og børn i Weekendavisen

21. april 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

Weekendavisen fortæller ikke hele historien i ny serie om blandede ægteskaber

Weekendavisen kører i øjeblikket en artikelserie betitlet "Den globale familie" om blandede ægteskaber ved journalist Assia Awad. Sidste uges artikel handlede om ægteskabet mellem somaliske Abdulkadir Sheikh Abdullahi og danske Carina Reif fra Aalborg, der er ”lykkeligt gift på 12. år med fire børn”.

Artiklen er interessant, da den kun fortæller en del af historien om det dansk-somaliske ægtepar. Af artiklen fremgår det, at parret mødte hinanden til en julefrokost i 1996.

”Da vi begge var til en julefrokost i 96 sammen med vores kolleger, opfordrede Carina mig til at sidde ved siden af hende, da der var en ledig plads. Vi talte sammen om løst og fast, og jeg kom med de bemærkninger, som mænd over hele verden bruger, når de skal imponere en kvinde. At hun strålede, og at hun så meget yngre ud, end hun var osv. Efter nogle måneder blev vi kærester, og i 98 flyttede vi sammen,” fortæller Abdulkadir Sheikh Abdullahi.

Nu skal det ikke lægges nogen til last, hvordan de opfører sig ved en dansk julefrokost, der traditionen tro kan kamme over, hvad amourøse følelser kønnene imellem angår. Men det er alligevel påfaldende, at man i en artikel fra april 1997 i Ekstra Bladet (”Forenet med familien efter tre år”, 10/4 1997) kan læse, at den charmante Abdulkadir Sheikh Abdullahi på dette tidspunkt bor i et lejet rækkehus i det østlige Aalborg sammen med sin 29-årige somaliske hustru, som Abdullahi ifølge Ekstra Bladet blev familiesammenført med i slutningen af 1994, og parrets datter på syv. Af artiklen fremgår det endvidere, at Abdulkadir Sheikh Abdullahis somaliske hustru og parrets datter kom til Danmark i juli 1995, mens parrets otteårige søn blev boende hos sin mormor i Somalia.

Abdulkadir Sheikh Abdullahi har altså mødt og indledt et forhold til Carina Reif, mens han boede sammen med sin somaliske hustru. Det er naturligvis ikke ulovligt, men det kunne have været interessant, hvis Weekendavisen havde gjort opmærksom på det, når avisen nu synes at interessere sig så meget for denne lykkelige familie.

I interviewet med Weekendavisen er Carina Reif citeret for følgende:
”Jeg ved ikke, om vi skal have flere børn, men man skal aldrig sige aldrig. Hvis jeg kunne komme på halvtid, kunne jeg måske tænke mig et barn til, på trods af at folk himmelvender øjne, når man siger det. Men jeg har altid ønsket mig en stor familie, og Abdulkadir, der selv kommer fra en børnerig familie, er ikke afvisende.”

I forbindelse med ovenstående kunne Weekendavisen med fordel have fortalt læserne, at Abdulkadir Sheikh Abdullahi altså har to børn med sin somaliske hustru, og at datteren fra dette ægteskab sandsynligvis bor i Danmark med sin mor. Men den historie undlader avisen at fortælle.

Mere om Weekendavisens mangelfulde journalistik her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg