"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Énvejsrespekten

18. maj 2010 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Uwe Max Jensen

SCENER FRA EN FORELÆSNING. Muslimske tilhørere til Lars Vilks' forelæsning i Uppsala krævede respekt. Til gengæld udviste de ingen respekt for hverken Lars Vilks eller en tilhører, der insisterede på Lars Vilks' ret til at ytre sig.

"Vis respekt, din satans gris," råber en tilhyllet kvinde til den svenske Muhammed-tegner, Lars Vilks, da han forsøger at gennemføre sin forelæsning om kunst og ytringsfrihed på Uppsala Universitet.

En svensk mand irettesætter kvinden og beder hende om at respektere Lars vilks' ret til at ytre sig. Kvinden råber til manden, at han skal holde kæft.

Herefter blander en mand med muslimsk baggrund sig i diskussionen. Han truer den svenske mand til at sætte sig ned. Svenskeren makker ret og sætter sig, men mandens kortvarige forsvar af Lars Vilks' frihedsrettigheder skal åbenbart straffes. Kort tid efter får han to lussinger af kvindelige tilhørere, mens en tredje spytter manden i ansigtet.

Hele det bizarre optrin er dokumenteret på den svenske blog Affes Statistik-blogg

Brødre fængslet for forsøg på mordbrand

Den svenske avis Expressen oplyser i øvrigt, at de to brødre med svensk-albansk baggrund, der blev anholdt i weekenden for brandattentatet mod Lars Vilks, har fået forlænget deres fængslinger ved retten

Ifølge Expressen blev der på gerningsstedet fundet en seddel med den ældre brors telefonnummer eller adresse. Den yngre bror var ikke til stede i retten, da han ligger på hospitalet til behandling for brandskader. Begge brødre blev sigtet for forsøg på mordbrand.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg