"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen uge 2

9. januar 2015 - Artikel - af Nicolai Sennels

Årets første Sharia-top af Nicolai Sennels

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til det hollandske politi (engelsk oversættelse her), der betalte lokale salafister for at bidrage til patruljeringen. Det bryder med principperne for den sekulære stat og giver autoritet til en bevægelse (islam), der sigter efter at dræbe eller slavebinde de mennesker, politiet har til opgave at beskytte. Tiltaget er desværre et sørgeligt tegn på politiets naivitet, og på hvor magtesløs og desperat den udøvende magt er i kamp mod indvandret lovløshed.

Andenpladsen

Denne uges andenplads går til den tyske tv-kanal RTL.(engelsk oversættelse her). En af kanalens journalister gik undercover til en anti-islamistisk Pegida-demonstration i Dresden, Tyskland. Her var journalistkolleger fra hans tidligere arbejdsplads, NDR, tilfældigvis mødt op for at interviewe "tilfældige" demonstranter. Undercover-journalisten stillede velvilligt op, og talte nedladende om bl.a. tyrkere, og fik på denne måde sat Pegida-demonstrationerne i et racistisk lys. Den tyske presse er vred på Pegida-bølgen, der beskylder medierne for at lyve.

Førstepladsen

Uge 2s førsteplads går til utaknemmelige syriske flygtninge (engelsk oversættelse og flere links her), der har efterladt deres familier, og formentligt også brugt en stor del af de efterladtes penge, i det krigsramte land for at tage hele vejen til Sverige. Da det viste sig, at de svenske myndigheder ville køre dem til en mindre, nordlig by, protesterede "flygtningene". De klagede over kulden. Passagererne besatte bussen og forlangte at blive kørt til et sted med mere storby-stemning. Buschaufføren fik stjålet sin computer og flere af flygtningene satte sig nøgne, kun iklædt underbukser, i sneen for at vise deres utilfredshed. Med disse handlinger lykkedes det at overbevise de svenske myndigheder, som lovede at indkvartere flygtingene under bedre forhold indenfor tre måneder.