"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Dødstrusler får Hornsleth til aflyse Park-udstilling

22. oktober 2014 - Artikel

Ferniseringen foregår som planlagt torsdag kl. 17, nu på Christiansborg

Trykkefrihedsselskabet gennemfører udstillingen alligevel i nye lokaler

Torsdag d. 23 kl. 17. skulle der efter planen holdes fernisering i Bredgade 8, hvor Trykkefrihedsselskabet udstiller Dan Parks ni forbudte billeder, men nu trækker Kristian von Hornsleth sig. Grunden er alvorlig:

”Jeg må desværre trække mig fra Dan Park-udstillingen pga. dødstrusler som berører mig selv og min familie.”, udtaler Hornsleth.

”Et er, at jeg fik smadret mit galleri i sidste uge, men efter at have modtaget en række direkte trusler på livet må jeg erkende, at det nu ikke længere handler om kunst, men er blevet et alvorligt politisk samfundsanliggende. Jeg er meget rystet og finder det er dybt beklageligt at skulle bøje sig for trusler om vold. Dan Park udstillingen kan derfor ikke til foregå i mit galleri. Jeg vil gerne give en stor tak til Katrine Winkel Holm og Aia Fog for et spændende samarbejde og alle dem, som ellers har støttet ideen, og vil nu trække mig tilbage og passe mit arbejde

Hornsleths aflysning betyder ikke, at Park-udstillingen ikke bliver til noget. Trykkefrihedsselskabet gennemfører den alligevel.

”Jeg er rystet over det, Hornsleth har været igennem”, udtaler Trykkefrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm.

”Jeg vidste ikke, at ytringsfriheden har så ringe kår i Danmark, at man skal udsættes for dødstrusler, alene fordi man er rede til at lægge lokaler til en fredelig og oplysende udstilling. Jeg har forståelse for Hornsleths beslutning.”

”Nu finder vi andre lokaler, for Trykkefrihedsselskabet må naturligvis insistere på at gennemføre udstillingen.I første omgang søger vi husly bag folkestyrets tykke mure og holder en billedreception i morgen kl. 17.00 på Christiansborg."

Det var meningen at udstillingen skulle være åben for offentligheden fra fredag d. 24. oktober. Pga. de uforudsete begivenheder åbner udstillingen nu først mandag d. 27. oktober og løber frem til fredag d. 31.

”Det er lykkedes os at finde andre lokaler, denne gang på Østerbro. Det er vi meget taknemmelige for. Det vil være et kæmpe nederlag for ytringsfriheden, hvis det skulle lykkes voldsmænd at få stoppet udstillingen. Det vil vi ikke være med til. Nu ser vi frem til at give alle mulighed for at se Dan Parks forbudte billeder.”

Den præcise adresse på de nye udstillingslokaler offentliggøres først mandag.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg