"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabet vil selv udstille Dan Park

28. september 2014 - Artikel - af Trykkefriheds redaktion

Sagen er for vigtig til at blive tabt på gulvet

I fredags trak Radio 24Syv sit tilbud tilbage om at stille lokaler til rådighed for en gallerist, der ville udstille den fængslede svensker Dan Parks forbudte kunst.

Nu overtager Trykkefrihedsselskabet stafetten og melder sig klar til at stå som gallerist.

”Det er en meget vigtig sag Radio 24syv har taget fat på, og den der alt for vigtig til at blive tabt på gulvet nu”, udtaler Trykkefrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm.
”Dan Park sidder stadig fængslet og der er stadig kun få, der har fået mulighed for at se den kunst, der har bragt ham bag tremmer. Det vil vi gerne ændre på”.

Trykkefrihedsselskabet arbejder netop nu på at finde lokaler til at udstille de kriminaliserede værker. Ifølge næstformand Aia Fog er nogle af værkerne vigtigere end andre:


”De værker, der i særlig grad har vores interesse og som er vigtigst at få udstillet, er de 8-9 værker, der sendte Dan Park i fængsel og som nu skal destrueres af den svenske stat. Dem vil vi under alle omstændigheder udstille. Hvilke værker som derudover skal udstilles må bero på en konkret vurdering, som vi vil foretage i samarbejde med Dan Parks gallerist Henrik Rönnquist, men det vil være oplagt at vise, at Dan Parks samfundskritiske kunst ikke retter sig mod bestemte grupper, men i alle retninger."

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg