"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabet udstiller alligevel ikke Dan Parks billeder

26. september 2014 - Artikel

Sådan endte det, da man i Malmø forsøgte at udstille Dan Parks værker

Manglende tilsagn fra Radio 24 Syv får TFS til at trække tilbuddet tilbage.

”Det er med beklagelse, at vi i Trykkefrihedsselskabet har følt os nødsaget til at trække vores tilsagn til Radio 24 Syv om at være gallerister for udstillingen af Dan Parks billeder i Danmark tilbage", udtaler næstformand Aia Fog.

Radio 24 Syv, der har taget initiativ til udstillingen, vil først dagen inden ferniseringen afgøre, om det bliver Trykkefrihedsselskabet eller en anden organisation, der tildeles opgaven som gallerist. Den korte frist er uholdbar for Trykkefrihedsselskabet, udtaler Aia Fog.

”Vi går meget op i, at vores arrangementer udføres med en vis grad af professionalisme, og den korte frist gør det ikke praktisk muligt for os at stå som gallerister” siger Aia Fog.

 ”Hvis vi skal være gallerist for Dan Parks billeder, skal vi lave fernisering, sørge for bemanding af galleriet, sikkerhed osv. Det tager tid at stable på benene, når der er tale om frivillig arbejdskraft, og vi har ikke kunnet få Radio 24syv til endeligt at bekræfte over for os, at vi kunne stå som gallerister. Derfor vurderede vi, at projektet var for usikkert og at vi ikke kunne nå at gennemføre det med vores sædvanlige standard – og så må vi sige vi fra”.

Trykkefrihedsselskabet håber, at det lykkes for Radio 24syv at gennemføre udstillingen.

”Vi er glade for, at de har taget sagen op og dermed været med til at skabe debat om ytringsfrihedens trange kår i Sverige, ” lyder det fra Aia Fog

.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg