"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Årets julekort - og alle de andre

7. december 2012 - Artikel - af Sapphos redaktion

Kit Louise Strand er kunstneren bag årets julekort. Læs om hendes tanker om kortet og se alle de foregående års julekort her.

I denne uge er der dumpet et julekort ind af brevsprækken hos de godt 1000 medlemmer af Trykkefrihedsselskabet. Traditionen tro prydes det af en original tegning.

Kunstneren bag dette års kort er Kit Louise Strand. De fleste kender hende som Trykkefrihedsselskabets allestedsnærværende sekretær, men hun har også en anden side.

Med en uddannelse som grafisk designer i bagagen laver hun grafik, design og tegninger, når tiden tillader det. I år fik hun optaget et bidrag på London-kunstudstillingen Passion for Freedom (omtalt i Sappho her), men endte med at trække bidraget tilbage.

"Jeg gjorde det med blødende hjerte, men jeg var simpelthen bange for, hvad der kunne ske med min familie, hvis det blev offentliggjort. Min collage var nemlig en humoristisk Muhammed-tegning, nærmere betegnet en muslimsk treenighed, og vi ved jo alle sammen, hvad Muhammedtegninger kan føre til."

Som den opmærksomme iagttager har bemærket er årets julekort en kommentar til balladen i Kokkedal.

”Jeg har valgt motivet, fordi jeg er dybt bekymret over udviklingen med ghettodannelser: At man i en boligforening kan brænde 60. 000 kr. af på en Eidfest, men ikke bruge en tiendedel af beløbet på en traditionel, dansk julefest og et juletræ, viser jo, hvor fjendtligt indstillet mange er over for det danske samfund.

Og selvfølgelig vil det føre til at etniske danskere føler sig fremmede overfor deres kvarter og presset til flytte. Det værste er, at flere indvandrere - som sagen har vist - ikke tåler modsigelse, men kvitterer med brosten ind ad ruden, og truer folk; som det skete med formanden for boligforeningen, der så sig nødsaget til at flytte til Jylland.

Historien er en påmindelse om, at vi skal være helt fremme i skoene - også når det gælder det lokale demokrati”.

Siden 2007 har Trykkefrihedsselskabet udsendt julekort. Se alle kortene her:

                           Øverst fra venstre mod højre: Lars Vilks 2007,
Gregorius Nekschot 2010, Kurt Westergaard 2008,
Firozeeh Bazrafkan 2009 og Niels Thomsen 2011.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg